POVRATAK NIJE SLUČAJAN

Manchester City zna što mu Novigrad može ponuditi!

19.07.2016 u 10:40

Bionic
Reading

Nakon prošlosezonskog izbivanja ovog ljeta su u istarski Novigrad ponovno došli igrači Manchester Cityja

Mnogi su veliki sportaši svoju bazu za treninge imali u istarskom Novigradu. Posljednji koji su koristili sjajne uvjete hotela Aminess Maestral bili su hrvatski košarkaški reprezentativci te su prve korake na putu prema olimpijskom turniru u Riju odradili baš u Novigradu.

Prijašnjih godina ondje su boravile najbolje svjetske tenisačice Serena Williams iVictoria Azarenka, hrvatski nogometni reprezentativci Nikica Jelavić i Šime Vrsaljko, hrvatska futsal reprezentacija, rukometne reprezentativke... A konstanta u Novigradu su i mladi nogometaši engleskog velikana Manchester Cityja.

Ovo im je već treći boravak u Istri, s time da prošle godine nisu dolazili jer su htjeli vidjeti kako im je u Španjolskoj. Ipak, kako je naglasio i jedan od glavnih koordinatora njihovog boravka, Ives Čakarun, shvatili su gdje su uvjeti - vrhunski.

'Došli su s 50-ak mladih igrača, odnosno dvije generacije, U-17 i U-19, koje su ujedno aktualni prvaci Engleske, a ima i dio igrača U-21 generacije. Ostali su s Pepom Guardiolom', rekao je za tportal.hr Čakarun, dodavši kako će ManCity u ovih deset dana u Novigradu odigrati nekoliko provjernih utakmica, a u nedjelju su obje generacije slavile protiv slovačkih vršnjaka.

Čakarunovo mišljenje potvrdio je i Mark Allen, direktor akademije Manchester Cityja.

'Da, vrlo smo sretni što smo opet u Novigradu. Ovdje imamo sjajnu kombinaciju svega što treba našoj nogometnoj momčadi. Osim toga, vremenski uvjeti ovdje su nam izuzetno povoljni, posebno za ovaj dio priprema', rekao je Allen, pa i odgovorio što Novigrad ima, a druge sredine nemaju.

'Prije svega, blizina onoga što je nama u ovoj fazi priprema važno - a to su sjajan hotelski smještaj, odlični sportski objekti, odnosno blizina nogometnih terena, od onih s pravom travom do onih s umjetnom. Zatim dostupnost bazena s morskom vodom, pa i samo more, odlična teretana, zatvoreni bazen, ali i činjenica da igrači mogu za nekoliko minuta doći do središta mjesta i upotpuniti svoje slobodno vrijeme. Nismo u izolaciji, ali smo opet izvan gužve. Dakle, uvjeti kakvi nam trebaju, a sve nadohvat ruke', zaključio je Allen.

Dodali bismo - i ono što se sada izuzetno cijeni: sigurnost.