veselo u novigradu

Manchester City u službi promocije nogometa ali i hrvatskog turizma

30.07.2018 u 15:18

Bionic
Reading

Na samom kraju desetodnevnog boravka na pripremama u Novigradu, nogometna akademija Manchester Citiya, u subotu je na gradskom stadionu Laco održala demonstracijski trening i zabavne nogometne aktivnosti za najmlađe Novigrađane i goste Aminess hotela i kampova.

Program je bio vođen od strane stručnih trenera Manchester Citya, a sudjelovali su i mladi igrači, polaznici, ove u svijetu priznate nogometne akademije. Nakon 'službenog' djela treninga uslijedilo je zajedničko fotografiranje uz podjelu dresova sudionicima.

Prema riječima direktora akademije Jasona Wilcoxa, klub se na ovaj način želio zahvaliti Novigradu na gostoprimstvu i odličnoj organizaciji zbog čega nogometna akademija već pet godina odabire upravo Novigrad i Hrvatsku kao destinaciju za svoje ljetne pripreme.

'Sport povezuje, a sudeći prema interesu najmlađih, možda se baš ovdje krije neki budući Modrić ili Rakitić, nova zvijezda koja će jednog dana možda zaigrati u Manchester Citiyu ili ponosno nositi dres hrvatske nogometne reprezentacije', zaključio je Wilcox.

Program boravka akademije Manchester Citya u Novigradu, završen je u subotu poslijepodnevnom prijateljskom utakmicom s mladom momčadi splitskog Hajduka rezultatom 3:0.