ČAČIĆ OSTAJE VOJSKOVOĐA

Mamić ne oprašta: Tonel je za Dinamo završena priča!

29.10.2012 u 13:10

Bionic
Reading

Iako se još uoči dvoboja s PSG-om, kada je Zoran Mamić javno kritizirao odluke trenera Čačića, naslućivalo da bi trener mogao postati - bivši, Zdravko Mamić je nakon uspješno odrađenog vikenda u Vinkovcima treneru Čačiću dao još jednu priliku, a iz kluba potjerao iskusnog Portugalca

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić, u monologu dugačkom čak 70 minuta, većinom je govorio o problemima Dinama te nekim događajima iz prošlosti. Dotakao se i problema sa slabim odazivom gledatelja, a na koncu - kada se očekivalo kako će netko postaviti pitanje - sve je šokirao riječima o Portugalcu Tonelu.

'U petak sam pročitao komentar trenera na igru Tonela i skoro mi se krv zaledila. Došao sam u klub i rekao mu da je to neprimjerena izjava o igraču koji je bio pravi primjer, vrhunski profesionalac. Trener je rekao da se slaže s mojom konstatacijom i da će napraviti sve da se šteta sanira. Potom je do mog ureda stigao i sportski direktor (Zoran Mamić) da Tonel i njegov impresario Danko Đikić žele razgovarati, ali prepustio sam ih Zoranu', kazao je mirnim glasom Zdravko Mamić.

'Vidjeli su se i prenijeli mu moje riječi – da izvoli raditi i da će klub ispuniti sve obveze prema njemu. Trener Čačić mu se javno ispričao, ali neuobičajeno je da se ispriča pred 25 igrača. Stojim iza Čačića i rekao sam mu: Vojskovođo – imaš pravo raditi to što radiš! Čačić se ispričao i otišao u Vinkovce. A onda u miru doma svoga, kada je šteta sanirana – Tonel je opet imao potrebu otvarati aferu. I sada kažem – zahvaljujem se Tonelu na svemu, bilo je sve na visokom nivou, čak sam mu prije i ponudio produljenje ugovora, nismo mu dužni ni lipe. Imao je godišnji ugovor od 850.000 eura (700.000 eura neto), i ja osobno kažnjavam ga sa 50.000 eura te nema pravo trenirati s prvom momčadi. Tonel više neće biti u prvoj momčadi, završena je priča. A sam će odlučiti hoće li ostati do 8. prosinca', kratko je kazao Mamić ustavši nakon više od sat vremena monologa sa stolice u sobi za press konferencije.

Podsjetimo kako je upravo Tonel postigao gol u Mariboru za 0:1 što je bila potvrda ulaska Dinama u Ligu prvaka... Video pogledajte u prilogu.

Cibalia - Dinamo 0:1