HRABRA NAJAVA UZVRATA

Mamić jasan: Respekt Dancima, ali ipak se pita nas

05.08.2014 u 16:14

Bionic
Reading

Modre u srijedu od 20:45 na Maksimiru čeka uzvratna utakmica 3. pretkola Lige prvaka protiv Aalborga. Dinamo u susret ulazi s prednosti 1:0, ali najbolji strijelac Duje Čop i trener Zoran Mamić upozoravaju da je pred Dinamom teška utakmica

'Čeka nas utakmica koja nam garantira jesen u Europi', rekao je trener Zoran Mamić, a prenosi službena Dinamova stranica

'Svjesni smo važnosti i značaja kao i rezultata iz prve utakmice, ali i kvalitete koju Aalborg ima. Od prve minute moramo biti puno bolji nego u Danskoj da bi ostvarili rezultat koji želimo. Koncentracija je maksimalna i želimo se što bolje pripremiti, dodao je mamić i naglasio kako je svjestan opasnosti iako iz prve utakmice njegova momčad ima prednost.

'Ponavljam, čeka nas opasan, ali i neopterećen protivnik jer oni puno laganije i realnije proživljavaju (ne)uspjehe; takve momčadi su jako opasne. Uigranost im je najveća kvaliteta. Tri-četiri ili pet godina igraju zajedno i to se vidi po šablonama u igri. Mi? Da, mi nismo tako uigrani, ali imamo što imamo i želja nam je što prije se uigrati i biti bolji'.

Dinamu će za lakši posao trebati barem jedan gol. A Duje Čop protiv Zadra upisao je hat-trick.

'Čeka nas teška utakmica i možda jedna od najbitnijih jer prolazom osiguravamo skupine europskog natjecanja. Jedva čekamo utakmicu, bit će teško, ali mislim da smo spremni', ekao je Čop. Trener Mamić potom se opet vraio Dancima, koji bi trebali biti jači za kapetana Würtza:

'Kapetan, zadnji vezni i mozak momčadi od kojeg sve kreće. Činjenica je da je ozljeda ostavila traga, ali u jednoj utakmici to ne mora ništa značiti. Tko god igrao – mi moramo biti bolji i gledati sebe. Slično vrijedi i za Heleniusa. Teško mi je reći hoće li igrati, ali sigurno je njihovo najjače ime, vratili su ga iz Aston Ville, ali nije potpuno spreman i baš to što je odigrao 90 minuta u prvenstvu prije znači da će protiv nas biti na klupi'.

DBez obzria na respekt prema suparniku, Mamić hrabro najavljuje.

'Dinamo ne zna igrati defanzivno. Nažalost, to se mora jako dobro trenirati, a to ne možemo na utakmicama u prvenstvu jer se svi protiv nas brane. Mislim da će igrati kao i do sada s time što bi bekovi mogli biti još ofenzivniji. Naravno, najviše se pita nas i koliko ćemo mi dozvoliti iako na terenu nikada nije sve kako zamislimo prije'.

Trener je za kraj na pitanje postoje li premije za prolaz u srijedu odgovorio: 'Najveća nagrada igračima je pobjeda'.