ŠTO ČEKA FIFA?

Mamić im prodao Jedvaja, ali još ne može igrati: Očajni smo!

09.09.2013 u 17:52

Bionic
Reading

Mladi hrvatski nogometaš Tin Jedvaj još nije dobio potrebnu dozvolu kako bi mogao igrati službene utakmice za svoj novi klub - Romu. Očajni čelni ljudi Rome na sve načine pokušavaju ishoditi potrebne papire pa su se obratili Fifi

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić na prodaji Jedvaja zaradio je pet milijuna eura što je za tako mladog i nadarenog igrača - koji igra na poziciji stopera - iznos koji se ne odbija.

Podsjetimo, s obzirom na to da donedavni branič Dinama još nije napunio 18 godina, mora dobiti posebnu dozvolu Međunarodne nogometne federacije (FIFA), odnosno njezina tijela koje nadzire transfere maloljetnika. Corriere della Sera u ponedjeljak piše da je Roma skupila svu potrebnu dokumentaciju, uključujući i dokaz da je Jedvaj upisan u školu, i sada preko Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) pokušava ubrzati FIFA-u.

No Komisija za nadzor transfera maloljetnika još se nije sastala tako da je velika vjerojatnost da Jedvaj neće zaigrati ni u 3. kolu Serije A kada Roma gostuje kod Parme.

Spoznaja da je ovo poseban slučaj, jer ipak je riječ o 17-godišnjaku, dovodi čelne ljude Rome do očaja. Strpljenja im je očito ponestalo.