PRVA BUSINESS LIGA U HRVATSKOJ

Malonogometna liga za rekreaciju zabavu i druženje zaposlenika

03.07.2013 u 14:06

Bionic
Reading

Od jeseni po prvi put u Hrvatskoj pokreće se Business liga u malom nogometu

Riječ je o najelitnijem natjecanju ekipa u regiji u malom nogometu sastavljenih od zaposlenika najuspješnijih kompanija u Republici Hrvatskoj što je odlična mogućnost za zabavu, sport, rekreaciju i druženje zaposlenika. Projekt je to koji kroz malonogometno natjecanje objedinjuje sportski aspekt sa širenjem socijalne, ali i mreže poslovnih kontakata. Možemo je nazvati kao 'godišnji teambuilding' jer liga traje cijelu sezonu. Samo zaposlenici kompanije koji prilože potvrde o zapošljavanju dobivaju dozvolu za igranje.

'Pravilo se strogo poštuje jer ako dopustimo da neka ekipa dovede kao 'pojačanje' igrača koji nije zaposlenik te kompanije, gubi se smisao lige. U velikim kompanijama događa se da se kolege između sebe gotovo i ne poznaju. Ovdje dobivaju priliku da se u ugodnoj, sportskoj atmosferi druže, kako između sebe, tako i s ostalim ekipama', izjavio je osnivač lige u Hrvatskoj Aleksandar Ugrinoski.

Projekt je ovo, koji nam dolazi iz Makedonije i BiH gdje već četvrtu godinu uspješno posluje što potvrđuju i iskustva najvećih kompanija u zemljama regije poput T-mobile, VIP, ONE, UNIQA osiguranje, Lukoil, United Nations, Sparkasse, Alkaloid, Coca-cola... Na makedonskoj web stranici www.biznisliga.org može se steći dojam kako, na zaista visokom nivou, posluje Business liga. Na službenoj stranici lige objavljuju se sve potrebne informacije o ligi, detaljan opis ekipa s fotografijama, ljestvica s poretkom momčadi, tablica najboljih strijelaca, te video zapisi utakmica s izjavama najboljih igrača.

Po završetku svake utakmice objavljuje se detaljan pregled utakmice s rezultatom, ljestvicom najboljih strijelaca, te fotografijama. Isti princip rada imat će i hrvatska Business liga na www.businessliga.com.hr na kojoj svaka kompanija, koja poželi biti član ove lige, može prijaviti svoju momčad (prijave su u tijeku).

Natjecanje će se održavati u večernjim terminima od utorka do četvrtka u novootvorenom sportskom centru Lučko (www.sclucko.hr). Svaka ekipa u skladu sa ždrijebom igra jednu utakmicu tjedno. Utakmice se igraju u dva poluvremena u trajanju od 20 minuta po pravilima malog nogometa (5+1 igrač). Na svim natjecanjima osigurani su profesionalni suci, delegati, zapisničari, fizičko osiguranje, fotograf, semafor i profesionalna medicinska ekipa.

'Budući da ova liga uspješno posluje u Makedoniji i BiH želja nam je na kraju sezone napraviti natjecanje najbolje plasiranih ekipa iz sve tri zemlje. Pokretanjem Business lige u Hrvatskoj želimo potaknuti druženje i razmjenu iskustava najboljih poslovnih subjekata te ujedno i dodatno osnažiti onaj najvažniji faktor uspjeha - zadovoljstvo zaposlenika, kazao je Ugrinoski