bivši kapetan 'bilih'

Maloča će zbog izjava o Hajduku dobiti 'paprenu' kaznu; Gorica se odlučila na drastične mjere

07.11.2023 u 15:36

Bionic
Reading

Gorica je u ljetnom prijelaznom roku odradila sjajan posao, krajem srpnja stigao je Mario Maloča (34) nekadašnji kapetan Hajduka koji se u domaći nogomet vratio nakon devet sezona provedenih u inozemstvu

Iskusni je stoper Mario Maloča (34) ove sezone za Goricu odigrao 13 utakmica u prvenstvu i Kupu, odmah je postao jedan od stupova obrane momčadi koja u ovom trenutku drži četvrto mjesto na ljestvici SuperSport HNL-a te ima samo bod manje od trećeg Dinama.

I da, nije Mario Maloča nikad skrivao da je navijač Hajduka, za to niti nema potrebe jer svojevremeno je bio i kapetan 'bilh', ali ipak je dovoljno iskusan da zna da s nekim izjavama ipak ne treba izlaziti u javnost.

Uoči utakmice 8. kola koja je igrana 17. rujna Maloča je najavio sraz s Hajdukom.

'Ovo je prvi put da sam s druge strane, moram priznati da nisam mislio da ću ikada igrati protiv Hajduka, ali to je život i tako se poklopilo. Nisam krio da sam navijač Hajduka, ali u ovih 90 minuta emocije su sa strane i napravit ću sve da Gorica uzme bodove', kazao je stoper Gorice i tada mu nitko ništa nije zamjerio.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

No, Maloča je sad bio neoprezan, u razgovoru za HRT se 'zaletio', bio je iskren i to će ga - kako se sada čini - skupo koštati.

'Moje mišljenje je da će Hajduk biti prvak, naravno jer ja sam navijač, možda nisam realan onda u toj procjeni, ali nema mi tko što zamjeriti, moja želja je jedina da Hajduk bude prvak', kazao je Mario Maloča u razgovoru za HRT, a njegova je izjava pokrenula buru reakcija.

Mnogi misle da je Maloča ovom izjavom pokazao nepoštovanje prema kubu i navijačima, pa su i čelnici kluba krenuli 'u akciju'. Predsjednik Gorice Nenad Črnko pokrenuo je postupak i Maloča će biti kažnjen u skladu s disciplinskim pravilnikom kluba. Kako neslužbeno doznajemo, sigurno se neće raditi o suspenziji, ali mu novčana kazna ne gine. Bez obzira na to što je Maloča pojasnio svoj stav...

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +7
NK Gorica - NK Osijek, 14. kolo, 2023/24. Izvor: Pixsell / Autor: Luka stanzl/PIXSELL

'Mislim da sam sve pokazao kada sam s Goricom pobijedio Hajduk. Svaku utakmicu želim pobijediti, ali kad završi utakmica, ja sam najveći navijač Hajduka. Nema mi tko što zamjeriti', kazao je Maloča.

U isto vrijeme su se u Gorici odlučili i na drastične mjere kad su u pitanju medijski istupi igrača i trenera. Od sada će sve te aktivnosti izravno nadgledati baš predsjednik Črnko koji će osobno odobravati istupanja svojih igrača u javnosti, pregledavati intervjue i izjave... Sve je to u interesu kluba, da se ovakve nes(p)retne situacije više ne bi ponovile.

Standings provided by Sofascore