sportske igre mladih 2021.

Mali virovitički sportaši ostvarili plasman na državnu završnicu Dana sporta u Splitu

12.05.2021 u 22:05

Bionic
Reading

Plazma Sportske igre mladih i grad Virovitica ugostili su Dan sporta koji se održao u ponedjeljak 11. svibnja na igrališta Tvin. Sportsko-edukativna manifestacija okupila je djecu osnovnoškolske dobi od 1. do 4. razreda s područja Virovitice i županije koja su se natjecala u graničaru i atletici i borili za plasman na Državnu završnicu Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja. Mali virovitički amaterski sportaši imat će priliku u Splitu družiti se i natjecati s vršnjacima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno.

Dan sporta otvorili su Igor Andrović - župan Virovitičko-podravske županije i Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice u pratnji svojih zamjenika i gradskih i županijskih dužnosnika. Plamen Igara u pratnji maskote donijeli su najmlađi virovitički sportaši. Manifestacija je okupila tristotinjak malih sportaša i organizirana je u skladu s preporukama HZJZ za manifestacije na otvorenom.

U sklopu događanja promoviran je i projekt Youth Sports Fair Chance koji uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz šest partnerskih zemalja, a sufinanciran je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije.

Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Dan sporta organizirat će sportsko-edukativna događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska športska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori. Povezuju sve svoje dionike i uključuju ih u pozitivnu sliku i ugled koji grade godinama kao promotor zdravog načina života i društvenih vrijednosti među djecom i roditeljima. Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahu, stolnom tenisu, graničaru i utrka na 60m). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.

Rezultati:

utrka na 60 metara – dječaci rođeni 2010. godine i mlađi:

  • 1. Ivan Špoljar, Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje
  • 2. Filip Rajnović, Katolička osnovna škola Virovitica
  • 3. Milenko Marčetić, Osnovna škola Gradina

utrka na 60 metara – djevojčice rođene 2010. godine i mlađe:

  • 1. Leona Pavić, Osnovna škola “August Cesarec” Špišić Bukovica
  • 2. Iva Marošević, Osnovna škola Gradina
  • 3. Renata Bradarić, Osnovna škola “August Cesarec” Špišić Bukovica

utrka na 60 metara – dječaci rođeni 2012. godine i mlađi:

  • 1. Dominik Rogani, Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić Virovitica
  • 2. Luka Huđ, Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić Virovitica
  • 3. Jan Balogović, Osnovna škola “August Cesarec” Špišić Bukovica

utrka na 60 metara – djevojčice rođene 2012. godine i mlađe:

  • 1. Jana Uzel, Katolička osnovna škola Virovitica
  • 2. Nikol Ferenac, Katolička osnovna škola Virovitica
  • 3. Petra Šukunda, Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić Virovitica

graničar – natjecatelji rođeni 2010. godine i mlađi:

  • 1. Vatreni, Katolička osnovna škola Virovitica
  • 2. 3 A, Osnovna škola Gradina 3
  • . Vatreni, Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje

graničar – natjecatelji rođeni 2012. godine i mlađi:

  • 1. Sportaši, Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić Virovitica
  • 2. Lavići, Katolička osnovna škola Virovitica
  • 3. Meteori, Osnovna škola Ivane Brčić – Mažuranić Virovitica, Područna škola Milanovac