NOVA VIZURA

Maksimirski preobražaj u završnoj fazi

09.07.2011 u 14:56

Bionic
Reading

U subotu je živa u Zagrebu pokazivala 35 stupnjeva, no marljivim radnicima u Maksimiru ništa to ne znači. Rokovi stišću, no srećom, izgleda da će sve biti gotovo i prije roka

Na istočnoj tribini postavljene su sve sjedalice, počelo je postavljanje novih plavih sjedalica na južnu tribinu, dok na Zapadu radnici preslaguju natpis 'GNK Dinamo'. Na Istoku je jutros popravljeno i slovo 'G' u natpisu napravljenom od sjedalica.

Oko novog travnjaka postavlja se uska traka umjetne trave namijenjena sucima za vrijeme utakmice. Atletska staza je očišćena, a postavljanje plave trave očekuje se tek nakon završetka ostalih radova. Oko terena je nasut asfalt kako bi na kraju sve izgledalo vrhunski. Ispod istočne tribine na konstrukcije su postavljena plava platna koja će do utakmice biti postavljena i ispod ostalih tribina. U tijeku je i izgradnja metalnih konstrukcija za press lože, kao i uređenje posebnog dijela za osobe s invaliditetom.

Ukratko, rokovi će se poštovati, a kada prvi posjetitelji dođu u srijedu na susret Dinama i Neftčija, može se očekivati da će biti u pozitivnom šoku kada vide novu maksimirsku vizuru. Među njima će biti i bivši trener Dinama Otto Barić, koji je posjetio maksimirsko gradilište i za Dinamovu službenu stranicu iznio dojmove viđenim.

'Kada se sjetim stadiona u prošlosti, mogu reći da stadion danas izgleda ljepše nego ikada. Dinamo je jednostavno učinio sve i nema više što napraviti', smatra Barić.