REAKCIJE MEDIJA

Makedonci: E, da naš golman bolje uči

13.10.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Mediji u Makedoniji očekivano su teško probavili poraz od Hrvatske koji ih je svjetlosnim miljama udaljio od plasmana na SP u Brazilu 2014. godine

Hrvatska je golovima Ćorluke i Rakitića okrenula prednost Makedonaca i euforične domaćine ostavila u teškoj situaciji uoči dolaska Srbije na isti stadion.

'Rekordan broj navijača još je jednom ostao razočaran prezentacijom svoje momčadi, a povrh svega još smo ostali i bez Gorana Pandeva za ogled sa Srbijom', gotovo nariče makedonski dnevnik.com.mk i opisuje ključni trenutak susreta.

'Rakitić je sjajno pokušao iz prekida već u prvom dijelu, no nažalost naš vratar iz toga ništa nije naučio i u 60. minuti je primio gol iz identičnog udarca.'

Za kraj melankoličnog teksta donose i kratku izjavu svog nogometaša Ibrahima Noveskog.

'Imali smo sjajnu podršku, vodstvo... Imali smo sve i ne razumijem kako smo dozvolili preokret Hrvatima. Teško nam je, ali moramo doći sebe i pripremiti se za gostovanje Srbije u utorak', kazao je razočarani Noveski.

Njihovi kolege s portala ekipa.mk također, jasno, nisu imali razloga za veću dozu zadovoljstva.

'Počelo je fantastično, ali nakon velikog slavlja 33.000 navijača Hrvati su zauzeli vezni red i sve se okrenulo', pišu Makedonci u izvještaju i na svoj način opisuju ključnu 60. minutu.

'Nova grozna pogreška stajala nas je remija i jednog boda. Ovoga puta grešnik je bio Bogatinov koji je nemoćno pratio Rakitićevu loptu kako mu ulazi u mrežu. Hrvatu nije preostalo ništa nego da mu kaže hvala i otrči u zagrljaj suigračima. Hrvati su previše iskusna momčad da bi bi svoje vodstvo propustili, a mi za razliku od Zagreba osim rezultatom ne možemo biti zadovoljni niti igrom svoje selekcije', završavaju tužni novinari iz zemlje gdje 'vječno sunce sja'.

Golovi iz Skopja