sve najavio 'spursima'

Madridskom Realu posve neočekivano otvorila se prilika za kupovinom napadača o kojem već dugo mašta; Englez je donio odluku...

18.05.2021 u 06:24

Bionic
Reading

Engleski nogometni reprezentativac i napadač Tottenham Hotspura, 27-godišnji Harry Kane, čelnicima kluba najavio je odlazak već ovog ljeta

Harry Kane, koji je s dosad 22 postignuta gola ove sezone, zajedno s Mohamedom Salahom, na vrlu liste strijelaca engleske Premier lige, želi nove izazove i osvajati trofeje.

A da bi u tome uspio, mora promijeniti klub, jer Tottenham definitivno ne spada ni u vrh engleskog, a kamoli europskog nogometa.

I to je vrlo jasno artikulirao čelnicima kluba, pa je Sky Sport cijelom ovom događaju dao veliki prostor.

Jer Kane je i engleski reprezentativac, od kojeg na Otoku očekuju puno i tijekom europskog prvenstva, pa bi ga rado na njemu vidjeli sretnog i opuštenog.

A kamo bi Kane mogao? Već nekoliko prijelaznih rokova spominjala se opcija prelaska u madridski Real, u kojeg su zadnjih godina s iste adrese stigli i Luka Modrić i Gareth Bale.

Prema tome, sigurno postoji i 'vruća linija' između dva predsjednička ureda ovih klubova i nije nemoguće da se u ovom prijelaznom roku taj transfer napokon i realizira. Tim prije što Realu treba upravo takav tip igrača, zadužen za golove.

I s obzirom na to da se ne zna koliko Karim Benzema može još dugo trajati.

Šuška se da bi Kane želio ostati na Otoku, što potvrđuje i činjenica da su se odmah javili Manchester United, Manchester City i Chelsea.

Ali čelnicima Spursa draže bi bilo da završi u nekoj drugoj ligi, nego da pojačaju nekog od konkurenata. Prema tome, opcija s Realom zanimljiva je i čelnicima Tottenhama.

Kaneov ugovor sa Spursima vrijedi do 2024. godine, a trenutna mu je vrijednost na nogometnom tržištu 120 milijuna eura, odnosno 30 milijuna manje nego tijekom 2018. i 2019. godine.