i to kakvu...

Madridski Real ponudio 'oproštajku' Rogeru Federeru; bio bi to još dosad neviđeni spektakl

16.09.2022 u 17:42

Bionic
Reading

Nakon što je jedan od najvećih tenisača u povijesti, Švicarac Roger Federer, najavio kraj karijere, javili su se i iz najvećeg nogometnog kluba 20. stoljeća, madridskog Reala

Madridski Real želi biti domaćin teniskom okršaju između Rogera Federera i Rafaela Nadala na novouređenom stadionu Santiago Bernabeu, a kojeg bi s tribina, piše ESPN, pratilo 80.000 navijača

Rafael Nadal i Roger Federer velikim suparništvom obilježili su posljednju eru svjetskog tenisa.

Dvojica tenisača tjerali su jedan drugog da budu na maksimumu i svijetu su podarili nekoliko velikih klasika kojih se i danas sjećamo, pa bi s tim u vezi ovaj meč s razlogom bio vrhunski sportski događaj.

Ovaj je dvojac oduvijek bio u odličnim odnosima i izvan terena, a upravo je Nadal među prvima komentirao Federerovu odluku da okonča svoju veličanstvenu karijeru.

Federer će igrati Laver Cup u Londonu i to će mu biti oproštajni turnir. Turnir se igra sljedećeg tjedna, kada će ljubitelji tenisa posljednji put uživati u čarolijama velikog igrača.

Ukupno, Federer i Nadal su odigrali 40 međusobnih dvoboja u karijeri, a uspješniji je Španjolac koji ima 24 pobjede, odnosno slavio je u 60 posto odigranih mečeva.