inspiracija mnogima

Serena Federeru poželjela dobrodošlicu u klub umirovljenika, Luka Modrić oduševio objavom

16.09.2022 u 08:51

Bionic
Reading

Jedna od najboljih tenisačica svih vremena Amerikanka Serena Williams (40) odala je počast Rogeru Federeru, istaknuvši kako je ona jedna od milijuna ljudi koje je Švicarac inspirirao, te mu poželjela "dobrodošao u klub umirovljenika".

"Naši su putevi uvijek bili tako slični. Inspirirali ste milijune i milijune ljudi, uključujući i mene," napisala je na svojoj Instagram stranici 40-godišnja Amerikanka, koja i sama odlazi u mirovinu.

Poruku upućenu legendarnom švicarskom tenisaču, koji je objavio odlazak u igračku mirovinu, popratila je s nekoliko zajedničkih fotografija.

Sjajni švicarski tenisač objavio je kako će nakon Laver Cupa, koji se igra sljedećeg tjedna u Londonu, okončati svoju veličanstvenu karijeru. Nedavno je na US Openu svoj posljednji meč zaigrala i sjajna Amerikanka. Kumulativno, "Kraljica Queensa" i "Maestro" osvojili su 43 Grand Slam naslova u pojedinačnoj konkurenciji.

"Plješćem ti i veselim se svemu što ćeš raditi u budućnosti. Dobro došao u klub umirovljenika," poručila je Amerikanka.

Veliki Švicarac je tijekom svoje karijere osvojio 20 grand slam naslova u pojedinačnoj konkurenciji, osam Wimbledona, šest Australian Opena, pet US Opena i jedan Roland Garros.

Ukupno je osvojio 103 naslova na ATP Touru, a 2014. godine je osvojio Davis Cup sa Švicarskom. Tijekom karijere je proveo 310 tjedana na prvom mjestu ATP ljestvice. Jedino što mu nedostaje je pojedinačno olimpijsko zlato, 2012. godine je izgubio u finalu OI u Londonu od Andyja Murraya.

S druge strane SerenaWilliams je osvojila 23 grand slama, te ukupno 73 turnira, a na vrhu WTA ljestvice je provela 319 tjedana. Osvojila je i četiri olimpijska zlata - jedno u singlu (2012), a tri u paru (2000, 2008, 2012).

Kratku i jasnu poruku posvećenu velikom tenisaču ostavio je i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i igrač Real Madrida Lula Modrić i sam veliki zaljubljenik u ovaj sport.

Pamtimo ga s reketom u ruci na humanitarnim turnirima Zaklade Marin Čilić Gem Set Hrvatska

Tako je prošle godine upravo u paru s Čilićem osvojio turnir te bio bolji od para Ivan Perišić - Ivan Dodig.

Modrić je u dvije riječi i simbolom šešira rekao sve. Naklon do poda gospodine, mađioničaru...