SAMO NA MAXTV-U

Madridski i torinski derbiji obilježavaju vikend

30.11.2012 u 11:00

Bionic
Reading

Nogometni vikend pred nama donosi nekoliko zanimljivih derbija i u španjolskoj, talijanskoj te francuskoj ligi. U gradskom derbiju u Madridu Real dočekuje Atletico, dok je u Serie A na rasporedu Derbi della Mole

Najzanimljivije utakmice ovoga vikenda igraju se u španjolskoj Primeri - i Real i Barcelona moraju se obračunati sa Atletičarima; Real igra gradski derbi protiv Atletico Madrida, a Barca na Camp Nou dočekuje ponos Baskije Athletic Bilbao. U Italiji je na rasporedu Derby della Mole, a u Francuskoj će Lyon pokušati poraziti lanjskog prvaka Montpellier i zadržati vodeće mjesto na tablici. Sve ove sjajne utakmice možete pratiti na sportskim kanalima MAXtv-a ili putem PPV usluge.

Derbi 14. kola španjolske Primere igra se na Santiago Bernabeu, a sastaju se Real - Atletico Madrid. Madridski derbi uvijek nudi kvalitetan nogomet, no ovoga puta uloge su drugačije podijeljene - Real zaostaje osam bodova za gradskim rivalom. Atletičari pobjedu nad Realom čekaju već duže od desetljeća, a ova utakmica izgleda kao prava prilika da Falcao i društvo prekinu dominaciju Kraljevskog kluba - Real ima problema i na travnjaku i u svlačionici, a Atletico ima sjajnog Kolumbijca kojemu je ovaj susret možda i zadnja prilika da sruši velikog rivala jer mu se transfer neizbježno bliži.

Odličan meč očekujemo i od dvoboja Barcelona - Athletic Bilbao. Bielsina momčad igra puno slabije nego prošle sezone, no poznata je stvar da Baski uvijek igraju srčano i inspirirano protiv Barcelone. Prošle sezone je Athletic odigrao dva odlična meča protiv Barce u kojima se osobito istaknuo mladi Iker Muniain - baskijski talent je bez respekta driblao i prolazio Barcine zvijezde i zaslužio respekt izbirljive katalonske publike. Mogu li Baski i ovoga puta složiti frku na Camp Nou i odigrati ravnopravan meč s velikom Barcom, vidjet ćemo, no jedno je sigurno - dobrih akcija, lijepih poteza i atrakcije neće nedostajati.

Serie A u ovome kolu donosi prvi ovosezonski Derbi della Mole, igraju Juventus i Torino. Gradski derbiji uvijek su žestoki pa iako je Juve puno kvalitetniji, valja očekivati žestoki otpor Torina. Juventus je u malom padu formu i mora razmišljati o ključnom dvoboju LP-a idućeg tjedna u Donjecku što definitvno povećava šanse Torina. Mogu li Torinezi odigrati savršeni 'catenaccio' i otkinuti bod Juventusu, pogledajte na kanalu Arena 3.

Od ostalih mečeva valja istaknuti derbi Ligue 1 koji igraju Lyon - Montpellier, novu domaću utakmicu na San Siru Inter - Palermo, novi susret Viola Fiorentina - Sampdoria, te gostovanje junaka prošlog kola Primere Deportivo - Betis. Sve ove utakmice i još mnoge druge pogledajte na sportskim kanalima MAXtv ili putem PPV usluge. A ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr