USKORO POTPIS

Maccabi na korak od povratka u NLB

03.05.2011 u 11:39

Bionic
Reading

Kako stvari stoje, regionalna košarkaška NLB liga od naredne sezone trebala bi biti ojačana za jedno veliko ime. Nakon devet godina u ligu se vraća ponos Izraela, Maccabi iz Tel Aviva. Iako još ništa nije potpisano, direktor lige Josip Bilić je potvrdio da samo korak dijeli Maccabi od povratka

Već neko vrijeme se zna da će češki Nymburk nakon tek jedne sezone napustiti regionalnu NLB ligu, no tko će ga zamijeniti? Kako su prenijeli izraelski mediji, Maccabi iz Tel Aviva bi se mogao vratiti. Da podsjetimo, Maccabi je igrao u toj ligi u sezoni 2002/03, kada je u ljubljanskom finalu izgubio od Zadra koji je predvodio Marko Popović.

Tragom vijesti da bi Maccabi mogao zaigrati u NLB ligi nazvali smo i direktora lige Josipa Bilića koji je, iako zakopčan, potvrdio da samo korak dijeli izraelski ponos od povratka.

'Maccabi je izrazio želju da igra u NLB ligi. Mi smo se susreli s njegovim predstavnicima u Ljubljani, gdje su nam ponovili da bi voljeli zaigrati u ligi, no ne mogu reći da će se to i dogoditi jer se moraju prvo dogovoriti s ljudima u Izraelu. Maccabi nam mora dati svoj odgovor  do 15. svibnja i tada će se sve znati.'

Ali izraelski su mediji već najavili da će na Final Fouru Eurolige biti potpisan sporazum o povratku Maccabija u NLB ligu.

'Ne bi bilo korektno da komentiram medijske natpise. I mi iz NLB lige ćemo biti prisutni na Final Fouru Eurolige i normalno da postoji mogućnost da se potpiše i tada. No hoće li to biti za vrijeme Final Foura ili do 15. svibnja, nije ni bitno. Ponavljam, još ništa nije dogovoreno.'

Za kraj, možete li reći ima li nade da Zadar kao posljednjeplasirana momčad iz regularnog dijela sezone ipak sljedeće godine nastupa u NLB ligi?

'Propozicije su jasne i one kažu da momčad koja završi na posljednjem mjestu ne može igrati u NLB ligi. Zasad je to tako i tu nema promjene, osim ako se na sastancima lige drugačije ne odluči', završio je Bilić.