KVAlifikacije za sp

Ma je li to moguće? Dansko savršenstvo uništili Farski otoci, a Engleze samo čudo može gurnuti u dodatne kvalifikacije

12.11.2021 u 23:49

Bionic
Reading

U skupini F kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u nogometu sve je bilo jasno i prije posljednjeg kola. Još ranije je bilo poznato da je Danska osigurala prvo mjesto i direktni plasman na Svjetsko prvenstvo, dok je nakon ovog petka poznato kako će iz ove skupine dodatne kvalifikacije igrati Škotska

U skupini F kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u nogometu sve je bilo jasno i prije posljednjeg kola. Još ranije je bilo poznato da je Danska osigurala prvo mjesto i direktni plasman na Svjetsko prvenstvo, dok je nakon ovog petka poznato kako će iz ove skupine dodatne kvalifikacije igrati Škotska.

Slavili su Škoti kod Moldavije 2:0 golovima Pattersona u prvom i Adamsa u drugom poluvremenu čime su pobjegli Izraelu na nedostižnu prednost.

Savršene kvalifikacije Danske prekinuli su Farski otoci. Naime, do ovog kola je Danska imala svih osam pobjeda, ali i razliku pogodaka 27-0. No, protiv Farskih otoka je prvi put kapitulirala danska obrana i to u 89. minuti (Olsen). Danska je ipak pobijedila 3:1 i time došla do nove, devete pobjede.

Na trećem mjestu ove skupine bodovno su se izjednačili Austrija i Izrael nakon što su Austrijanci slavili u međusobnom ogledu 4:2 (dva gola Schauba).

U skupini I Engleska je došla milimetrima blizu prvog mjesta i direktnog plasmana na Svjetsko prvenstvo. Prije posljednjeg kola Engleska ima tri boda više od drugoplasirane Poljske i za prvo mjesto Englezima, bez obzira na rezultat dvoboja Poljska - Mađarska u zadnjem kolu, treba tek bod na gostovanju kod San Marina koji ima devet poraza iz devet utakmica. Kako god, pravo čudo tek može svrgnuti Englesku s prvog mjesta jer ima i za šest golova bolju razliku pogodaka od Poljske.

Englezi i Poljaci dobili su svoje utakmice ovog petka. Engleska je na Wembleyju razbila Albaniju (5:0), a sve je bilo gotovo nakon prvih 45 minuta (čak tri gola Harryja Kanea te po jedan Maguirea i Hendersona).

Ako ništa drugo, Poljaci su lakom pobjedom kod Andore od 4:1 osigurali drugo mjesto i doigravanje. U tom susretu je Robert Lewandowski postigao dva gola (ukupno osam u kvalifikacijama), što ga stavlja na drugo mjesto ljestvice strijelaca (iza Nizozemca Depaya). Na osam golova su još Kane i Izraelac Zahavi.