zar je do toga došlo?

Luki Modriću stiglo je pitanje od kojeg svi strahuju, a njegov odgovor mogao bi zabrinuti sve hrvatske navijače

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne Luka Modrić odigrao je 142 utakmice u nacionalnom dresu, a mnogi se pitaju je li mu okršaj protiv Španjolske bio zadnji. I pitaju se sa strahom, jer svjesni smo svi koliko je Modrićevo značenje za ovu momčad

Hrvatska je u ponedjeljak doživjela poraz 3:5 od Španjolske, u utakmici osmine finala europskog prvenstva, čime je još jednom zapela već na prvoj stepenici nokaut-faze kontinentalnog natjecanja.

Naravno, nije to nikakva tragedija, jer samo koji sat kasnije, od nominalno puno lošijeg suparnika isto se dogodilo i aktualnim svjetskim prvacima, Francuzima, suparnicima Hrvatskoj u moskovskom finalu 2018. godine, koji su poraženi od Švicaraca, iako su imali vodstvo od čak 3:1 sve do 81. minute tog okršaja.

Ono što treba puno više brinuti hrvatske navijače jest izjava kapetana Luke Modrića.

'Bila je teška utakmica i fizički i psihički. Poveli smo iz sretnog gola 1:0. Poslije su oni bili bolji, bar prvih 60 minuta. Mi smo stajali preduboko u našoj polovici i pustili ih da igraju. Kad smo izašli igrali smo bolje i stvarali više šansi i otud je došlo i izjednačenje gdje smo pokazali kvalitetu i karakter', rekao je Modrić te je dodao:

'Na početku produžetaka imali smo ih na konopcima, nismo uspjeli zabiti iz te dvije mrtve šanse i onda se utakmica preokrenula i nismo imali snage za povratak.'

  • +78
Hrvatska - Španjolska, osmina finala Eura, 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Nije imao snage ni kapetan, kao ni neki drugi, puno mlađi igrači. Što je i razumljivo, a što su osjetili i navijači na Parken stadionu, skandiravši Lukino ime.

I kao da su mu poslali signal da ga još uvijek trebamo. A hoće li se on vratiti opet na Svjetsko prvenstvo, u Katar 2022.? Taj je odgovor ostavio mnoge upitnike.

'Vidjet ćemo, trebam se dobro odmoriti i razmisliti... Nije još vrijeme za to', pomalo tajanstven bio je 35-godišnji Modrić.

A mi možemo samo dodati 'nije još vrijeme za to', misleći naravno na njegov odlazak.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal