oglasio se izbornik

Zlatko Dalić nakon utakmice progovorio o greškama Rebića i Gvardiola, statusu Mislava Oršića, uvođenju Šime Vrsaljka, a osvrnuo se i na svoju ostavku

  • S.K.
  • Zadnja izmjena 28.06.2021 22:36
  • Objavljeno 28.06.2021 u 21:49
Bionic
Reading

Izbornik Zlatko Dalić komentirao je ispadanje s Eura

Hrvatska nogometna reprezentacija je nakon dramatične utakmice sa Španjolskom u osmini finala Eura 2020 ipak ispala s ovog natjecanja. Španjolci su bili bolji i nakon produžetaka slavili s 5:3, te zasluženo otišli u četvrtfinale. Pred kamere HRT-a je nakon utakmice izašao izbornik Zlatko Dalić.

  • +78
Hrvatska - Španjolska, osmina finala Eura, 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'U prvom poluvremenu su bili inferiorni. Dečki nisu bili pravi, ali uspjeli smo imati 1:1. Na kraju smo se vratili sa 3:1 na 3:3. Svaka čast dečkima na svemu! Stvorili smo dvije šanse kod 3:3 u produžecima i nismo uspijeli zabiti gol. Dogodio nam se kiks', rekao je Dalić pa dodao:

'Tužan sam i žao mi je zbog svih koji su nas došli podržati. Žao mi je i dečki koji su dali sve od sebe. Potrošili su se maksimalno, do zadnjeg atoma snage. Nismo prošli dalje, ali mogu biti sretan i ponosan što su dečki pokazali, pogotovo kad smo se vratili nakon 3:1.'

Hrvatska je jedan gol primila dok je Rebić mijenjao kopačke, a Gvardiol je kod drugog kasnio jer je pio vodu.

'To su te dvije situcije u kojima nas je protivnik kaznio. Očito moramo još odrasti i te stvari napraviti drugačije, kvalitetnije i bolje. Ovo nije bila utakmica protiv Škotske ili Češke već protiv jako dobre momčadi koja kažnjava svaku nepažnju i kiks',

kaže Dalić. Izbornik je na kraju rekao kako Mislav Oršić nije više igrao na Euru jer je na njegovom mjestu bio Ivan Perišić, a njih dvojica ne mogu igrati zajedno, ali nije otkrio zašto nije u osmini finala igrao od prve minute. Dodao je i kako je namjeravao ubaciti Šimu Vrsaljka, ali je zakasnio.

'Cilj je bio da prođemo grupu. Naišli smo na Španjolsku, tešku momčad, nismo se danas obrukali, dapače, bila je sjajna utakmica s naše strane', rekao je Dalić koji nije htio odmah podnijeti ostavku niti odgovoriti hoće li to učiniti:

'Bilo je grešaka, čovjek radi i pravi greške. Načinio sam ih sigurno, ali sam za sebe ću ih analizirati ispraviti', zaključio je izbornik.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal