la liga

Luki Modriću najslabije ocjene nakon Realove blamaže, ali novinari Marce pronašli su opravdanje za hrvatskog kapetana

18.10.2020 u 08:09

Bionic
Reading

Nogometaši madridskog Reala u subotu su razočarali svoje navijače, izgubivši 0:1 na svom Alfredo di Stefano stadionu od povratnika u La Ligu, Cadiza.

Madridski Real doživio je jedno od najneugodnijih iznenađenja proteklih godina, jer na njihovom, istina 'rezervnom' stadionu i bez prisustva navijača, doživjeli su poraz od Cadiza 0:1.

Riječ je o klubu koji je zadnji puta u društvo najboljih igrao još 'davne' 2006. godine, a da je zadnju pobjedu protiv Reala ostvario prije skoro 30 godina, točnije 1991. godine, kada je za njih igrao i bivši hrvatski izbornik Igor Štimac.

Puno toga nije štimalo u igri Zidaneove momčadi, pa je već na startu drugog poluvremena napravio četiri promjene, uvevši Casemira, Asensija, Militaa i Jovića, dok su u svlačionici ostali Lucas Vazquez, Isco, Sergio Ramos i naš Luka Modrić.

Nažalost, izvještaji španjolskih kolega koji dijele ocjene ili 'zvjezdice' kapetana hrvatske nogometne reprezentacije ocijenili su najslabijom ocjenom, pa je tako prema SofaScoreu Modrić dobio ocjenu 6.3, što je uvjerljivo najlošija među Realovim igračima.

Marca je pak uz njegovo ime ostavila praznu crticu, dok je najviše zvjezdica dobio golman Courtois. I to čak dvije.

Doduše, u istom tom dnevniku, koji je inače sklon Realu, najviše zamjerki šalju na račun trenera Zidanea.

'Zidane, koji ih gleda svaki tjedan na treningu, trebao bi znati što oni mogu, ali i što više ne mogu ponuditi. Trebao bi znati bolje od ikoga koga od te četvroice treba poslati na teren', piše u Marci, a Luki Modriću čak ni ne zamjeraju previše, jer računaju da se kapetan hrvatske reprezentacije previše potrošio u hrvatskom dresu.

'Iscrpljeni Modrić to nikako ne može biti, jer na njegovo mjesto logično je bilo od početka postaviti Valverdea. Međutim, Zidane je u prvu momčad postavio Modrića, koji je samo tri dana ranije za reprezentaciju igrao svih 90 minuta protiv Francuske, nakon čega je odradio samo jedan trening'.

  • +3
Real Madrid - Cadiz Izvor: EPA / Autor: J. J. GUILLEN