ruši rekorde

Luka Modrić upisao se u povijesne knjige, a postao je i prvi Hrvat kojem je ovo uspjelo; lista izgleda zastrašujuće

11.08.2022 u 08:59

Bionic
Reading

Nogometaši madridskog Reala bili su veliki favoriti u utakmici za Uefin Superkup. Nakon 90 minuta to su i potvrdili pobjedom u Helsinkiju nad Eintrachtom iz Frankfurta sa 2:0

Golove za Real, aktualne prvake Europe, zabili su David Alaba (37') i Karim Benzema (65'), a još jedan trofej u svoju kolekciju dodao je i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić koji je igrao do 66. minute.

Inače, Luki Modriću – koji će početkom rujna proslaviti 37. rođendan – ovo je bio ukupno čak 22. trofej s Real Madridom (5 puta prvak Europe, 3 puta prvak Španjolske…) te četvrti Uefin Superkup (2014., 2016., 2017. i 2022.). Dodajmo tome da je sa zagrebačkim Dinamom, prije odlaska u Tottenham, osvojio šest trofeja (tri titule prvaka, dva kupa i jedan Superkup - koji se nije igrao svake godine). Dakle ukupno u klupskom seniorskom nogometu ima čak 28 trofeja, ali tu ne misli stati. Lista osvojenih trofeja izgleda zastrašujuće i ne može se puno nogometaša u povijesti pohvaliti ovakvom listom trofeja. A uz to je bio i najbolji nogometaš svijeta 2018. godine kada je s hrvatskom reprezentacijom bio svjetski doprvak. Neponovljiva karijera!

Odavno se upisao u povijesne knjige, a u kakvoj formi igra – te kako sjajno fizički izgleda - ne nazire se skori odlazak u igračku mirovinu.

Tako je Modrić usput postavio i novi hrvatski rekord jer je postao prvi naš nogometaš s četiri Uefina Superkupa. Mateo Kovačić ima tri osvojena Uefina Superkupa uz dodatak kako je dva osvojio s Modrićem dok su igrali u Realu, a svoj treći prošle godine s Chelseajem.

  • +24
Real Madrid - Eintracht Frankfurt, Uefin Superkup Izvor: EPA / Autor: Petteri Paalasmaa