Uefa isplaćuje

Evo koliko je Hajduk zaradio prolaskom u play-off Konferencijske lige te koliko bi milijuna eura Bijeli mogli inkasirati ako prođu Villarreal

11.08.2022 u 06:30

Bionic
Reading

Nakon što je splitski Hajduk uspio izboriti ulazak u play-off Uefine Konferencijske lige postalo je jasno kako će Poljud još jednom biti rasprodan

Kao što je poznato nakon prolaska preko portugalske Vitorije Hajduk će u borbi za ulazak u jednu od skupina Uefine Konferencijske lige igrati protiv španjolskog Villarreala, osvajača Europske lige 2021. godine te polufinalista prošlosezonske Lige prvaka.

Iako je Hajduk poražen na uzvratu kod Vitorije 1:0 ipak je sačuvao prednost od 3:1 iz prve utakmice te je usput i lijepo zaradio.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Iako je Uefina Konferencijska liga novo natjecanje koje je po rejtingu puno slabije od Europske lige, neki klubovi ipak mogu dodano popraviti budžet.

Tako je Hajduk plasmanom u play-off Uefine Konferencijske lige već sada zaradio honorar od minimalno 750.000 eura, a nema sumnje kako će se dobro zaraditi i od prodaje ulaznica, TV prava te dresova i ostalih stvari iz fun shopa.

Ko kojim slučajem Hajduk prođe Villarreal smiješi mu se ogromna zarada jer plasman u skupine donosi mu 2,94 milijuna eura, a svaka pobjeda u skupini još dodatnih 500.000 eura dok neriješen rezultat svakom klubu donosi 166.000 eura. Kada se podvuče crta zarada će siguzrno biti milijunska (u eurima). Inače, pobjednik Konferencijske lige dobit će od Uefe pet milijuna eura, a poraženi u finalu tri milijuna eura.

Uz sve to nije nevažni spomenuti kako je ovim prolaskom dalje, koji su navijači čekali pet godina, Hajduku povećan koeficijent koji igra važnu ulogu kod ždrijeba (status nositelja).

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.