kraljevski tretman

Luka Modrić svoju dugovječnost može zahvaliti madracu vrijednom čak 55.000 eura

24.02.2024 u 10:59

Bionic
Reading

Španjolska Marca otkrila je kako nogometaši Real Madrida spavaju na madracima čija je cijena 55.000 eura, a sve kako bi time osigurali najbolje moguće uvjete za što brži i uspješniji oporavak nakon napora

Dotične 'svemirske' madrace proizvodi engleska tvrtka Vispring Beds koja je pionir u upotrebi sistema džepićastih jezgri i opruga.

'Nogometaši će se brže oporaviti spavajući i odmarajući se na madracu koji smanjuje pritisak na njegove mišiće i kosti, olakšava maksimalni mogući metabolički oporavak kroz veću udobnost te kontrolu temperature i vlažnosti blizu fizioloških vrijednosti', pojasnio je španjolski liječnik 'čarobne' učinke madraca vrijednog 55.000 eura.

Dotični model nosi ime Diamond Majesty te košta 55.000 eura. Posebnost? Pa proizvođač navodi kako ima vunenu podstavu, svilu, bambus i tri reda posebnih opruga.

'Postiže se stanje gravitacije koje smanjuje točke pritiska i osigurava lakši oporavak poslije fizičkog napora mišića, kostiju, ligamenata, tetiva i krvožilnog sustava', tvrdi liječnik i napominje:

'Broj sati sna i odmora između dvije fizički naporne utakmice ili treninga presudni su za optimizaciju psihofizičkog stanja i smanjenje opasnosti od ozljeda.'

Ali, nemate 55.000 eura za ovaj 'čarobni' madrac? Nema veze, možete proći i nešto povoljnije, tako najjeftiniji model ovog proizvođača stoji oko šest tisuća eura.

Možda je baš ovaj skupocjeni madrac tajna zašto naš kapetan Luka Modrić (38) toliko dugo traje u Realu...