vjeran realu

Luka Modrić postao je glavna tema zbog Saudijaca i odbačenih milijuna; evo razloga

26.06.2023 u 14:35

Bionic
Reading

Nakon što je Luka Modrić i službeno produžio ugovor s Real Madridom na još jednu sezonu, očekivano su se oglasili analitičari

Jedan od prvih koji se javio putem društvenih mreža bio je stručnjak za transfere Fabrizio Romano.

>> Luka Modrić potpisao je novi ugovor za Real Madrid; ništa od Saudijske Arabije!

'Luka Modrić dobio je iz Saudijske Arabije jednu od najvećih ponuda za godišnju plaću, ikad viđenu u nogometu. Odlučio je odbiti ponudu s najvećim poštovanjem. Za to postoji samo jedan razlog: on želi ponovno igrati, boriti se i pobjeđivati u klubu svog života Real Madridu. Modrić, 2024.', napisao je Romano.

Većina ljudi u komentarima je oduševljena time što je odabrao Real te odbacio ponudu Saudijaca i silne milijune. No ima i onih koji su ostali u čudu, jer Modrić je 'osvojio sve što se može'. A sad je to mogao JAKO dobro naplatiti...

No jedan od razloga su i Vatreni, jer još nije rekao zbogom reprezentaciji. Očito mu je cilj oprostiti se od nje na Euru 2024. u Njemačkoj.

Podsjetimo, kako su doznali španjolski mediji, Modrić je zaista dobio službenu ponudu iz Saudijske Arabije. Navodno je riječ o dvogodišnjem ugovoru vrijednom 150 milijuna eura neto. No tu je nemoralnu ponudu odbio jer je ipak imao priliku odigrati još jednu sezonu u klubu u koji je stigao 2012. godine i s kojim je osvojio čak 23 trofeja. Pitanje je koliko bi to sportaša danas napravilo?

Također se doznaje iz španjolskih medija da će Modrić u Realu, na ulasku u 39. godinu života, imati godišnju plaću od 10 milijuna eura po sezoni. Sedam puta manje nego što bi imao u Saudijskoj Arabiji...

No prilika da bude mentor mladim igračima, koje predvodi englesko pojačanje Jude Bellingham, kojem tepaju kao 'čudu od djeteta', te da osvoji još koji trofej i upiše se u povijest kluba – ne propušta se. To mu nitko ne može platiti.

Podatak da je Modrić u 11 godina, koliko je član Reala, ukupno osvojio 23 trofeja – dovoljno govori. Popis trofeja je zastrašujući: pet Liga prvaka, pet svjetskih klupskih prvenstava, četiri europska Superkupa, tri španjolske lige, dva Kupa kralja i četiri španjolska superkupa.

Uz to je 2018. osvojio Zlatnu loptu kao najbolji igrač na svijetu. Bolje nije moglo.