neuništiv je

Luka Modrić postaje apsolutni rekorder Real Madrida; ovo nikome do sada nije uspjelo

25.11.2023 u 14:05

Bionic
Reading

Real Madrid sutra u 14. kolu španjolskog prvenstva gostuje kod Cadiza, a to je utakmica na kojoj će Luka Modrić (38) oboriti rekord 'kraljeva' i upisati se u nogometne besmrtnike

Ako Luka Modrić (38) sutra zaigra protiv Cadiza, a to je sigurno zbog brojnih ozljeda u redovima Reala, to će mu biti 504. utakmica za 'kraljeve'.

No, španjolski mediji otkrivaju kako će kapetan 'vatrenih' sutra oboriti klupski rekord kojeg će biti gotovo nemoguće dostići.

Naime, to će ujedno biti i 161. utakmica Luke Modrića za Real nakon napunjenih 35 godina života i time će naš kapetan zasjesti na prvo mjesto vječne liste Realovih veterana besmrtnika!

Još je ranije Modrić na toj listi prestigao klupske legende poput Puskasa (120 nastupa), Di Stefana (99), Genta (69), Cannavara (37), Santillane (23)... A sutra će s trona 'pasti' i Francisco 'Paco' Buyo, golman koji je od 1986. do 1997. bio članom Reala, a nakon 35. rođendana je sakupio 160 utakmica za 'kraljeve'.

>> Carlo Ancelotti ovim je potezom najbolje pokazao koliko mu znači Luka Modrić

  • +9
Real Madrid - Valencia, španjolska liga, 11.11.2023. Izvor: EPA / Autor: MARISCAL

'Nije samo važna činjenica da će Modrić oboriti taj rekord. Važan je i način kako će ga oboriti. Modrić i dalje ima važnu ulogu unatoč ozbiljnim godinama. Pretpostavlja se kako je ovo zadnja Modrićeva sezona u Realu, ali i dalje ima vremena postaviti ovu ljestvicu jako visoko. Ostalo je još više od polovice sezone i ako ga ozljede zaobiđu, moguće je kako će Modrić doći blizu brojke od 200 utakmica', ističe Marca u svom tekstu posvećenom Luki Modriću i njegovom rekordu.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Standings provided by Sofascore