KLJUČNI RAZLOG

Luka Modrić opet jedna od glavnih tema u Španjolskoj; ništa nije štimalo u Realu, a onda...

31.01.2019 u 13:12

Bionic
Reading

Nakon lošeg ulaska u sezonu Real se polako diže, a španjolski mediji kao razlog za to vide bolju formu Luke Modrića. Marca je posvetila tekst hrvatskom kapetanu

Realovi igrači bili su žestoko kritizirani od strane navijača i medija, ništa nije štimalo u igri 'kraljevskog kluba' koja je izgledala blijedo u Ligi prvaka, a u prvenstvu se nalazi u velikom zaostatku za Barcelonom. Ni osvajanje Klupskog svjetskog prvenstva nije popravilo dojam.

No kriza kluba iz Madrida izgleda da dolazi kraju, tako misle španjolski novinari poslije tri pobjede nizu. Prema njima je Luka Modrić taj koji je donio pomak nabolje.

'Luka Modrić se vratio', rečenica je kojom španjolski novinar Hugo Cerezo započinje svoj tekst pod naslovom 'Modrić - desetka kao nikad prije', a prenosi RTL.

Cerezo u opsežnom tekstu objašnjava kako je Modrić u prvom dijelu sezone muku mučio s formom, što zbog manjka energije uzrokovanog nastupom Hrvatske do zadnjeg dana Svjetskog prvenstva, što zbog činjenice da je propustio predsezonske pripreme Reala.

  • +12
Luka Modrić - Zlatna lopta 2018. Izvor: Pixsell / Autor: CYRIL MOREAU/PIXSELL

'Luka sada igra više nego ikad, čini to sa slobodom i samopouzdanjem i blizu je svoje optimalne forme. Zabio je tri gola u zadnjih sedam utakmica, u finalu Klupskog SP-a i protiv Betisa i Seville, a ima nesreće što nije i više jer mu je protiv Villarreala poništen gol, a Diego Lopez dva puna vrlo dobro obranio njegove pokušaje protiv Espanyola. Tri gola i dvije asistencije, to su njegove brojke u prošlom mjesecu i rijetkost je da ne puca na gol ovih dana. Modrić je napravio iskorak i ističe se više nego ikad jer je to Solari od njega zatražio. Argentinac želi da osvajač Zlatne lopte igra s više slobode no ikad i da redovito ulazi u suparnički kazneni prostor, a rezultati su evidentni. Momčad je ponovno na pravom putu, a Modrić je vratio osmijeh koji je sve usrećio', zaključak je Marcinog teksta o našem kapetanu.

  • +28
Luka Modrić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL