plasirali su se u finale

Luka Modrić našao se na meti kritika, a onda je Carlo Ancelotti još jednom potvrdio koliko kapetan 'vatrenih' znači za Real Madrid

12.01.2023 u 11:51

Bionic
Reading

Real Madrid je tek nakon lutrije penala izborio plasman u finale španjolskog Superkupa. U Rijadu su 'kraljevi' svladali Valenciju, a Luka Modrić je zabio gol u raspucavanju

Španjolski mediji nisu imali previše razumijevanja jer Real Madrid protiv Valencije nije odigrao dobro. Dapače, momčad 'šišmiša' koju vodi Gennaro Gattuso namučila je izabranike Carla Ancelottija, a odluka od pobjedniku pala je tek nakon lutrije penala.

Luka Modrić ušao je za Real u 46. minuti utakmice, ali se kapetan 'vatrenih' uklopio u sivilo svoje momčadi.

'Ušao je umjesto Camavinge na poluvremenu. Nije bio prisutan u igri onoliko koliko se očekuje od Hrvata i nije bio baš dobar s loptom. Nešto se popravio u produžecima', komentar je na nastup Luke Modrića u Marci.

No, Luka je bio najbolji kad je trebalo, u raspucavanju penala. Iskusni Carlo Ancelotti odredio je da prvi pucaju Karim Benzema i Luka Modrić. Veterani u redovima Reala sigurno su zabili i trasirali put prema pobjedi.

  • +4
Real Madrid - Valencia, španjolski Superkup 2023. Izvor: Profimedia / Autor: Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia

Nakon susreta je Ancelotti pojasnio zašto se odlučio za baš takav raspored izvođača penala.

'Prvo sam odredio da pucaju oni koji su najbolji, najiskusniji i najhladniji. Zato su seriju otvorili Karim Benzema i Luka Modrić', kazao je Ancelotti te uz smiješak zaključio.

'Zadnji penal bio je Viniciusov, ali dobro da nije bilo potrebe da ga izvodi, hahaha!'