u igrI milijuni eura

Čeka se potvrda rekordnog transfera! SuperSport HNL osiromašen za još jednu mladu zvijezdu

12.01.2023 u 08:22

Bionic
Reading

Nakon prodaje veznjaka Laszla Kleinheislera u Panathinaikos, na izlaznim vratima NK Osijeka je i napadač Dion Drena Beljo koji finišira prelazak u Augsburg

Rasprodaja u Gradskom vrtu se nastavlja. Hrvatski prvoligaš prodao je mađarskog reprezentativca u grčkog velikana za samo 600 tisuća eura, ali puno veći iznos bi trebao dobiti za napadača Diona Drena Belju koji je sve dogovorio s bundesligašem Augsburgom i čeka se službena potvrda velikog transfera koji će dobro napuniti osječku blagajnu.

Naime, prema pisanju Sky Sporta Osijek bi za Belju mogao dobiti oko pet milijuna eura, a ako se taj iznos pokaže točnim bit će to najveća prodaja u povijesti ovoga kluba. Dosadašnji rekorder je prdaja Mirka Maruća u Monzu za 4,5 milijuna eura.

Beljo je ove sezone odigrao 16 utakmica u kojima je zabio osam golova i upisao dvije asistencije.

'Dobio sam informaciju da je transfer zaključen. Beljo će se ugovorom vezati za Augsburg do 2027. godine, a odšteta je manja od pet milijuna eura. Beljo je htio novi korak u karijeri i transfer u Bundesligu', piše Florian Plettenger, novinar Sky Sporta.

I dok će 20-godišnji Beljo napraviti veliki iskorak u karijeri, SuperSport HNL ostat će osiromašen za još jednu mladu zvijezdu…

>> Hrvatski nogomet samo na kanalima MAXSport!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.