PRVA STEPENICA

Ludogorec testira snagu i ambiciju Dinama

18.07.2012 u 10:44

Bionic
Reading

Dinamo danas s početkom u 20 sati započinje svoju novu europsku avanturu kojoj je cilj ulazak u Ligu prvaka. Prvi protivnik 'modrima' na tom putu je bugarski prvak i osvajač kupa Ludogorec. Protivnik je nepoznanica, no pred trenerom Čačićem je imperativ prolaza

Ždrijeb u Nyonu Dinamu je za protivnika u drugom pretkolu Lige prvaka donio nepoznanicu – bugarski Ludogorec, momčad koje je postala hit u svojoj državi. U dvije sezone su od drugoligaša došli do naslova prvaka svoje zemlje, i to zahvaljujući bogatom Kirilu Domuschievu koji je kupio klub.

Prvu utakmicu Dinamo igra danas u Rzgradu s početkom u 20 sati. Trener Čačić je najavio kako će se njegova momčad postaviti dominantno te da traži pobjedu već u prvoj utakmici. No problem je taj što zapravo malo ljudi zna kakve je kvalitete protivnik hrvatskog prvaka.

Dinamu će prijetiti opasnost od kapetana momčadi Gargorova koji je neugodan napadač, a nezgodni su i veznjaci Marcelinho i Stojanov. Ali, kako će reći trener Dinama, sve je to manje važno jer će hrvatski prvak igrati svoju igru.

'Poštujemo svog protivnika, ali mi u Europi planiramo trajati barem do Božića i pobjedu ćemo tražiti već u prvom susretu u gostima', kazat će Čačić.

Dinamo svoju europsku priču započinje u Bugarskoj, jasni su imperativi pred igračima i trenerom, a danas će se vidjeti kako su igrači radili na pripremama. Došao je i taj dan, vremena za popravak više nema. Nadamo se samo da neće biti nikakvih problema s navijačima, kojima je zabranjen dolazak u Bugarsku, no sigurno je da će ih biti na tribinama stadiona u Razgradu.

Loša vijest jest činjenica kako Milan Badelj igra posljednje utakmice za 'modre' jer je već postignut dogovor o njegovom odlasku u HSV. U svakom slučaju, danas u 20 sati Dinamo kreće na novi pohod u Ligu prvaka.