na stazi imola

Luda sprint utrka; Verstappen u zadnjem krugu prestigao Leclerca, uzeo pobjedu i 'jedinicu' za nedjelju; novi debakl Hamiltona

23.04.2022 u 17:24

Bionic
Reading

Prva ovogodišnja sprint utrka u Formuli 1 na stazi Imola donijela nam je puno uzbuđenja, a slavio je Max Verstappen

Na sprint utrci gledali smo fenomenalnu borbu aktualnog prvaka Verstappena (Red Bull) i vodećeg u ukupnom poretku Charlesa Leclerca (Ferrari), a na kraju je kao pobjednik izašao Nizozemac i to tako što je u zadnjem, 21 krugu, pronašao načina da prestigne Monegažanina, kada su obojica već imala potrošene gume.

Verstappen će tako u nedjelju na pravoj utrci startati kao prvi, a za pobjedu na sprint utrci dobio je osam bodova.

'Vrlo sam sretan što sam imao utrku bez problema sve do kraja. Naravno da sam sretan zbog današnjeg dana, ali sutra će na scenu doći druge smjese guma', rekao je aktualni prvak.

'Mučili smo se s gumama na kraju, pa to moramo analizirati za nedjelju. To je život, radit ćemo i sutra se vratiti jači', poručio je Leclerc.

Iza njih dvojice smjestio se drugi Red Bullov vozač Sergio Perez, a četvrti je opet bio Ferrarijev bolid za čijim je upravljačem sjedio Carlos Sainz. Nakon njih uslijedili su McLareni – Lando Norris i Daniel Ricciardo.

Mercedes je i dalje u problemima, nekonkurentan, George Russel bio je 11., a Lewis Hamilton doživio je novi debakl s 14. mjestom…

Za pobjedu u subotu Verstappen je dobio osam bodova, drugi Leclerc sedam, treći Meksikanac Sergio Perez (Red Bull) šest, a četvrti Španjolac Carlos Sainz (Ferrari) pet.

Tako je Leclerc povećao svoju prednost u redoslijedu prvenstva, sada ima 78 bodova, 40 više od drugog Russella, a 41 više od trećeg Britanca Georgea Russella (Mercedes).