ČETVRTA ZA HRVATSKU

Lucija zlatnim bodom do brončane medalje

09.08.2012 u 09:45

Bionic
Reading

Hrvatska taekwondašica Lucija Zaninović, nakon polufinalnog poraza od Kineskinje Jingyu Wu, imala je priliku preko repesaža stići do brončanog odličja. U tom joj je dvoboju suparnica bila Meksikanka Janet Alegria, a naša je Lucija slavila nakon zlatnog boda

Hrvatska je osvojila četvrtu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu. Za nju je zaslužna Lucija Zaninović koja se u taekwondou (kategorija do 49 kg) okitila broncom.

Naša je predstavnica u repasažu za brončano odličje pobijedila Meksikanku Jannet Alegriju Penu. Nakon tri runde rezultat je bio izjednačen 5-5, da bi Zaninović u dodatnoj rundi prva došla do zlatnog boda i brončane medalje.

Meksikanka je slavila u prvoj rundi, bolje je pogađala i povela sa 4:1. Zaninović je izjednačila u drugoj dionici, a žalba meksičkog trenera na njezin udarac nije prošla. U obostrano opreznoj trećoj rundi nije bilo pobjednice (1:1), tako da je medalju odlučio sretni zlatni bod.

Poslije zlata Sandre Perković u bacanju diska i Giocannija Cernogorza u trapu te srebra četverca na pariće, Zaninović je donijela hrvatskoj delegaciji u Londonu četvrto odličje. Ujedno se radi o 21. medalji za Hrvatsku (od samostalnosti) na ljetnim olimpijskim igrama te o trećem odličju u taekwondou nakon bronci Sandre Šarić i Martine Zubčić na pekinškim Igrama.

Lucija Zaninović je broncu u Londonu podijelila s Tajlanđankom Chanatip Sonkham, a kasnije će se za zlato boriti Wu Jingyu i Španjolka Brigitte Yague Enrique.

OI, taekwondo, žene do 49 kg, repasaž za broncu:

L. Zaninović (Hrv) - Alegria Pena (Mek) 5:5, 1:0 u dodatnoj rundi