DEKLASIRALA SUPARNICE

Lucija Zaninović izborila OI u Londonu

02.07.2011 u 18:09

Bionic
Reading

Hrvatska taekwondo reprezentativka Lucija Zaninović izborila je nastup na Olimpijskim igrama u Londonu osvojenim drugim mjestom na svjetskim kvalifikacijama koje se održavaju u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu

Aktualna europska prvakinja deklasirala je protivnice i iz kola u kolo nizala pobjede u konkurenciji čak 50 djevojaka kategorije do 49 kilograma.

Kao nositeljica Splićanka je bila slobodna u prvom kolu, u drugom je slavila protiv predstavnice Uzbekistana Galine Khan 10:7, u trećem je bila bolja od Ukrajinke Ganne Soroka 10:1 da bi četvrtfinalni i polufinalni meč završila prije isteka borbe zbog bodovne nadmoći.

Brončanu Marokanku Sanu Atabrour sa posljednjeg svjetskog prvenstva pobijedila je s 15:3, a Dominikanku Peguero 14:1.
Finalni meč Kineskinji Wu Jingju Lucija je predala bez borbe, ali joj je finale i drugo mjesto bilo dovoljno za kvalifikaciju jer u London putuju tri najbolje iz svake kategorije.

Kao treća je ušla predstavnica Kineskog Tajpeha, pa je Splićanka jedina Europljanka koja je u ovoj kategoriji osigurala olimpijsku vizu.

Olimpijske kvalifikacije u taekwondu su zasigurno najteže od svih olimpijskih sportova jer se spajaju dvije uobičajene kategorije, pa je konkurencija puno jača od svjetskog prvenstva. U dvije kategorije u kojim se natječu sestre Zaninović smjestilo se čak pet aktualnih svjetskih prvakinja i deset osvajačica medalja na posljednjem SP u Koreji.

Lucija Zaninović je tako ispunila svoj olimpijski san, a u nedjelju će to pokušati i njena sestra blizanka Ana Zaninović koja je aktualna svjetska prvakinja i jedna od najboljih taekwondašica svijeta. Ukoliko ne uspije u Bakuu, ostaje joj još jedna nada na kontinentalnim kvalifikacijama.