MIKICA SE VRAĆA

Lučić i Dodig upali, vuvuzele izbačene

17.06.2010 u 18:37

Bionic
Reading

Za četiri dana počinje glavni turnir Wimbledona, a kroz kvalifikacije je nastup izborilo još dvoje hrvatskih predstavnika. Tijekom dana organizatori su riješili i jednu dilemu koja je lebdjela u zraku uoči početka turnira

U posljednjem kolu kvalifikacija četvero hrvatskih predstavnika upisalo je polovičan uspjeh. Ajla Tomljanović je s glatkih 6:1, 6:2 izgubila od prve nositeljice kvalifikacija, Estonke Kalepi, dok je Roko Karanušić sa 3:0 u setovima poražen od Turčina Ilhana.

Ivan Dodig je prvo uvrštavanje u ždrijeb Wimbledona u karijeri zaslužio sjajnim preokretom protiv Alexandra Peye. Austrijanac je poveo sa 6:4, 6:2, no uporni Dodig je uzvratio sa 6:2, 7:6 (4) 6:4 i izborio nastup u prvom kolu.

11 godina nakon što je u Wimbledonu igrala polufinale u glavni ždrijeb se kvalificirala i Mirjana Lučić. Nekada ponajveći talent svjetskog tenisa, Mirjana se prošetala kroz kvalifikacije i pobjedom nad Nizozemkom Krajicek 6:3, 6:2 potvrdila plasman, a da u tri meča nije izgubila nijedan set.

Ždrijeb glavnih turnira je u petak u 11 sati.

Organizatori su na službenoj stranici objavili da će gledateljima na ulazu biti oduzimane sve naprave za stvaranje buke, tako i u posljednje vrijeme popularne vuvuzele.