USPJEŠNI HRVATI

LP: Sulić vukao Veszprem, Čupić i Štrlek sigurni

19.03.2016 u 21:28

Bionic
Reading

U prvom susretu osmine finala rukometne Lige prvaka mađarski MVM Veszprem je na gostovanju pobijedio Motor Zaporožje 29-24, a jedan od najboljih igrača utakmice bio je hrvatski rukometaš Renato Sulić

Sulić je postigao pet pogodaka, baš kao i Slovenac Gašper Marguč, dok su Laszlo Nagy i Momir Ilić dodali po četiri gola. Mirko Alilović nije branio za mađarski sastav. U redovima ukrajinskog sastava najefikasniji je bio Igor Soroka sa sedam golova. Uzvratni susret je 26. ožujka.

Korak do plasmana u četvrtfinale je i poljski sastav Vive Targi Kielce koji je na gostovanju pobijedio Meškov Brest 32-28. Kielce su do pobjede predvodili Michal Jurecki sa 10 golova, te Karol Bielecki s osam golova. Hrvatski rukometaši Manuel Štrlek i Ivan Čupić zabili su po tri gola, dok se Denis Buntić nije upisao među strijelce. Kod Bjelorusa najefikasniji je bio Pavel Atman sa sedam golova. Ljubo Vukić nije se upisao među strijelce. Uzvrat je 26. ožujka.


Gostujuću pobjedu ostvario je i Flensburg-Handewitt koji je u francuskom Montpelieru slavio protiv istoimene momčadi 28-27. Njemački sastav je do pobjede predvodio Johan Jakobsson s pet golova, dok je kod Francuza najefikasniji bio Dragan Gajič sa šet golova. Za Flensburg je nastupio hrvatski rukometaš Krešimir Kozina. Uzvrat je 27. ožujka.

Liga prvaka
Završnica
Motor Zaporozhye MVM Veszprem 24:29
sljedeća ut. 26.3.
Meshkov Brest Vive Kielce 28:32
sljedeća ut. 26.3.
Montpellier Flensburg 27:28
sljedeća ut. 27.3.
Zagreb PPD Lowen 20:00
sljedeća ut. 27.3.