bundesliga

Loše vijesti iz Njemačke, hrvatski reprezentativac zbog ozljede morao s terena u 28. minuti; Hoffenheim u zadnjih deset minuta nadoknadio 0:2

15.12.2021 u 22:48

Bionic
Reading

Nogometaši Borussije Dortmund slavili su u 16.kolu Bundeslige kod kuće protiv fenjeraša Greuther Fürtha s 3:0 i opet se primakli na šest bodova lideru Bayernu.

Norvežanin Haaland zabio je dva gola, a jedan Nizozemac Malen. Marin Pongračić je ostao na klupi Borussije, koja je na drugom mjestu pobjegla progoniteljima.

Bayer i Hoffenheim su u Leverkusenu odigrali 2:2, a domaća momčad je vodila s 2:0 sve do 80. minute. Andrej Kramarić je odigrao cijeli susret.

Kiksao je i RB Leipzig koji je golom Silve (19) dugo vodio kod Augsburga, da bi domaće poraza spasio Caligiuri šest minuta prije kraja. Joško Gvardiol je igrao svih 90 minuta za goste.

Nogometaši Eintrachta pobijedili su u Mönchengladbachu domaću Borussiu 3:2, a u toj utakmici se ozlijedio hrvatski reprezentativac Kristijan Jakić, koji je izašao iz igre u 28. minuti. Domaćin je poveo u šestoj minuti golom Floriana Neuhausa, a preokrenuo je Eintracht golovima Rafaela Bore u 45. i Jespera Lindstroma u 50. minuti.

Borussia je izjednačila u 54. minuti golom Ramija Bensebainija iz jedanaesterca, a minutu kasnije pobjedu momčadi iz Frankfurta donio je Daiti Kamada. Eintrachtu je druga uzastopna pobjeda, a momčad iz Monchengladbacha doživjela je četvrti uzastopni poraz.