raskol u 'furiji'

Ljutiti Luis Enrique pronašao krivca za poraz od Hrvatske; David de Gea više nije 'jedinica'?!

16.11.2018 u 19:31

Bionic
Reading

Hrvatska je na Maksimiru u Ligi nacija pobijedila Španjolsku 3:2, a 'furiji' je to bio drugi poraz u nizu. Izbornik Luis Enrique nije skrivao nezadovoljstvo, a španjolski mediji navode kako je posebno nezadovoljan do sada nedodirljivim golmanom Davidom de Geom...

Španjolski izbornik Luis Enrique traži razloge poraza na Maksimiru, a čini se kako će prva 'žrtva' njegovog nezadovoljstva biti golman Manchester Uniteda David de Gea (28)!

Španjolski mediji navode kao je Enrique navodno De Gei poručio da nakon utakmice s Hrvatskom više ne može jamčiti mjesto u početnih 11 'furije'. Izbornik je posebno razočaran njegovim nesigurnim i neodlučnim reakcijama kod oba gola Tina Jedvaja, a prebacuje mu i to da je u posljednje dvije utakmice (porazi od Engleza i Hrvatske) primio čak šest golova!

U nedjelju 18. studenog Španjolska u Las Palmasu igra prijateljsku utakmicu s BiH, a Enrique je najavio kako će protiv 'zmajeva' - koje uspješno vodi Robert Prosinečki - istrčati promijenjena momčad. Španjolski mediji navode kako bi se na golu u toj utakmici trebao naći golman londonskog Chelseaja Kepa (24).

  • +37
Hrvatska - Španjolska, Liga nacija, nogomet, 15.11.2018. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Mladi je i nadareni golman ovog ljeta na Stamford Bridge stigao iz Athletic Bilbaa, a 'bluesi' su ga platili čak 80 milijuna eura! Ove sezone je branio 12 utakmica za Chelsea i za sada je u sjajnoj formi. Za španjolsku je reprezentaciju nastupio samo dva puta i to u prijateljskim utakmicama.

Kako sada stvari stoje, Kepa će braniti protiv BiH, a De Gea - koji izbornikovu odluku nije najbolje primio - ima dovoljno vremena da se 'skocka' te da u reprezentaciji počne braniti na visokoj razini na kojoj brani u svom Manchester Unitedu.