spektakl na wembleyu

Kalkulacije uoči Engleske su jasne; samo je jedan način da Hrvatska bude prva u grupi

16.11.2018 u 06:57

Bionic
Reading

Nedjelja, 18. studenog, 15 sati. London, legendarni stadion Wembley, hram nogometa... Hrvatska igra posljednju utakmicu u skupini Lige nacija protiv Engleske i samo nam jedan rezultat može osigurati prvo mjesto u skupini. A možemo i biti posljednji...

Liga nacija za hrvatsku nogometnu reprezentaciju nije dobro započela. Aktualni svjetski viceprvaci teško su stradali u Elcheu, Španjolci su nam nanijeli najteži poraz u povijesti, tih 6:0 dugo će 'zvoniti' kao velika opomena. Nakon toga su na sablasno praznoj Rujevici izabranici Zlatka Dalića odigrali 0:0 s Englezima i ostavili barem neku nadu.

I tada se dogodio Maksimir, ta divna večer, 15. studenog. Slatka je osveta, još je slađa kad ju 'serviraš' u sudačkoj nadoknadi. Da, pobijedili smo Španjolce na rasprodanom Maksimiru, za 3:2 pobjedu zabio je Tin Jedvaj u posljednjim trenucima utakmice. I Hrvatska je ponovno 'u igri'.

>> Veličanstvena pobjeda Hrvatske; Tin Jedvaj srušio Španjolce u sudačkoj nadoknadi

Nedjelja 18. studenog od 15 sati donosi posljednju utakmicu u skupini, na mitskom Wembleyu čekaju nas Englezi. Situacija u skupini je jasna - Španjolci su svoje tri utakmice odigrali i imaju šest bodova. Za sada su vodeći, ali... Engleska i Hrvatska imaju po četiri boda, te će pobjednik međusobnog dvoboja na Wembleyu ujedno biti i osvajač skupine i putnik na završni turnir Lige nacija.

  • +37
Hrvatska - Španjolska, Liga nacija, nogomet, 15.11.2018. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Situacija je jasna, Hrvatska bi pobjedom u Londonu dobila 'sve' - nastavak natjecanja u Ligi nacija te status nositelja u ždrijebu kvalifikacija za Euro. Remi bi na završni turnir odveo Španjolsku. Hrvatskoj bi u nekim kalkulacijama odgovarao i remi s postignutim golom jer bi time osigurali da i iduće godine igramo u elitnom razredu Lige nacija. U slučaju poraza Hrvatska će natjecanje okončati na posljednjem mjestu u skupini i ispasti u Ligu B.

UEFA Liga nacija A

Skupina B

Belgija-Island2:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Belgija33009
2.Švicarska32016
3.Island40040

Sljedeće utakmice

18.11.Švicarska-Belgija

Skupina D

Hrvatska-Španjolska3:2
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Španjolska42026
2.Engleska31114
3.Hrvatska31114

Sljedeće utakmice

18.11.Engleska-Hrvatska