BEZ OGREBOTINE

Ljubo briljira: Pao Verdasco, slijedi Rafa

28.05.2011 u 19:02

Bionic
Reading

Ivan Ljubičić je upisao i treću pobjedu na Roland Garrosu bez izgubljenog seta. Najbolji hrvatski igrač protekle dekade bio je uvjerljiv protiv jednog od najboljih zemljaša svijeta, Španjolca Fernanda Verdasca

Nakon što je Rafael Nadal svladao Antonija Veića, drugi Hrvat je uzvratio drugom Španjolcu. Ljubičić je slavio sa 6:3, 7:6 (6), 6:4 i tako izborio nastup protiv još uvijek prvog igrača svijeta, već spomenutog Nadala.

Ljubičić je u meč ušao furiozno i ubrzo poveo sa 5:0. Završetak seta nije bio jednako elegantan, ali iz drugog pokušaja Ivan je došao do prednosti i najavio novi trijumf u Parizu. U drugom setu servisi su ostali netaknuti, no u odlučujućoj igri naš je tenisač sve držao pod kontrolom i iskoristio treću set loptu.

Verdasco, 16. nositelj, u trećem je setu došao blizu povratka. Izborio je i iskoristio svoju drugu i posljednju break loptu u meču te se činilo da će nakon Devvarmana i Querreya biti prvi igrač na turniru koji će Ivanu uzeti set. Ipak, Ljubičić je ostao čvrst i aktivan, te je meč završio serijom 5:1 izbjegavši novi rulet 13. igre.

Za četvrtfinale će igrati protiv Rafaela Nadala, koji izgleda ranjivo, ali je još uvijek veliki favorit. Njih su se dvojica sastajali osam puta i Ivan ima dvije pobjede, no u tri ogleda na zemlji još nije osvojio ni jedan set. Prvi od ta tri došao je u polufinalu ovoga turnira prije pet godina.