KLETVA TREĆEG KOLA

Ljubičić zaprijetio, Murray prošao dalje

24.06.2011 u 22:48

Bionic
Reading

Ivan Ljubičić još nikada nije igrao drugi tjedan Wimbledona, a neće ni ove godine. U trećem kolu svladao ga je domaći adut Andy Murray sa 6:4, 4:6, 6:1, 7:6(4)

Ivan nije uspio probiti kletvu trećeg kola Wimbledona, ali ove godine razlog je razumljiv. Murray je prilično izgledan sudionik polufinala ovog turnira, a većina Britanaca vjeruje da može napraviti i (barem jedan) korak više.

Ipak, Ljubičić ima za čime žaliti. U prvom setu, koji je obilovao opasnostima na servisima, slomio je otpor Škota i poveo sa 4:3. ostala su dva servis gema za početnu prednost, ali Murray je uhvatio željeni ritam i uzvratio s dva uzastopna breaka i prvim setom.

Publika na središnjem terenu je ludovala, ali iskusni Ljubo nije podlegao atmosferi. U drugom setu ponovno je uzeo break Škotu, utišao Engleze i ovaj puta bez pogrešaka izborio izjednačenje.

Kada se činilo da kreće najuzbudljiviji dio meča Ivan je nestao s terena. Zaslužan je i rastrčani, neumorni Murray koji je nizao bravure i uzeo pet gemova u nizu. I u četvrtom setu je uzeo servis Ivanu i, činilo se, osigurao prolaz.

Servirao je za meč, no Ljubičić je sjajnim povratom i hrabrom igrom s linije produljio ovaj vrlo dobar dvoboj. Izborio je tie break, okrenuo prednost domaćina od 2:0, no Murray je večeras jednostavno bio bolji i zasluženo je slavio nakon gotovo tri sata igre.

Najljepši poen meča, nakon dvije 'prasice' Murray je pronašao idealno rješenje