ROLAND GARROS

Ljubičić propustio povesti 2:0, odluka u petak

27.05.2010 u 21:21

Bionic
Reading

Ivan Ljubičić i Mardy Fish započeli su u četvrtak svoj dvoboj drugog kola Roland Garrosa, no kiša je u dva navrata prekidala meč, a na kraju je pao i mrak. Rezultat nakon prvog dana je 1:1 u setovima. Ljubo je dobio prvi sa 6:2, a Fish drugi sa 7:6 (8)

Našem Ivanu Ljubičiću na putu prema trećem kolu stajao je Amerikanac Mardy Fish, protiv kojeg Ljubo u dosadašnjim mečevima vodi sa 2:1. No kiša koja je tijekom dana padala u Parizu pomaknula je i raspored igranja. Umjesto ujutro, Ivan Ljubičić i Mardy Fish na red su došli tek oko 17 sati, a kiša im je i tijekom meča stvarala probleme, prekidajući ga u nekoliko navrata. Na kraju je pao mrak pa je meč prolongiran za petak.

Ivan Ljubičić otvorio je meč i poveo sa 30:0, no Amerikanac se uspio vratiti, stići čak i do break lopte, ali Ljubo je uspio sačuvati početni udarac i povesti sa 1:0. U tim trenucima počela je padati kiša, a nakon 70-ak minuta stanke, meč je nastavljen servisom Fisha. Amerikanac je svoj prvi servis pretvorio u 1:1, ali na drugom je 'pao'. Ljubičić je stigao do breaka za 3:1. Mučio se Ljubo na svom servisu, ali stigao je do 4:1. Nakon što je smanjio na 2:4, Fish je još jednom stigao do break lopte, ali Ljubo se nije dao i poveo je sa 5:2. I opet je počela kiša. Drugi prekid očito je više štetio Amerikancu, koji je još jednom izgubio svoj servis, to jest Ljubičić mu ga je oduzeo za 6:2.

U drugom setu oba su tenisača čuvala svoje servise, s time što je Ljubičić već na prvom servisu Fisha imao čak pet break lopti. Ipak, Amerikanac se uspio spasiti. Oba su tenisača nakon toga više-manje bez problema osvajala gemove. A tako je bilo do devetog gema, kada je Fish iskoristio drugu break loptu i poveo sa 5:4. Fish je servirao za set, ali uspio je Ljubičić prvo stići do 0:30, potom i do 15:40, a prvu break loptu pretvorio je u izjednačenje 5:5. U sljedećem gemu Ljubo je mirno servirao i poveo sa 6:5, te na Fishov servis stigao do tri set-lopte. Nažalost, nijednu nije iskoristio te je o pobjedniku drugog seta odlučivao tie-break. A u njemu su oba tenisača imala svoje prigode. Ljubičić je imao jednu set loptu, a Amerikanac tri, od kojih je jednu realizirao za 7:6 (8).

Oko 21.30 sati tenisači su otišli u svlačionice, doznavši da će u petak nastaviti meč.