ATP U MONTE CARLU

Ljubičić preko Llodre do 'crne mačke' Ferrera

14.04.2010 u 16:26

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u treće kolo ATP turnira u Monte Carlu nakon što je sa 6:3, 7:6(3) svladao Francuza Michaela Llodru

Ivan Ljubičić je u trećem međusobnom meču protiv Llodre stigao do druge pobjede i sada ga u trećem kolu čeka Španjolac David Ferrer s kojim ima negativan omjer, čak četiri poraza u pet mečeva.

Ključni trenutak prvog seta bio je u četvrtom gemu. Llodra je imao 30:0, no Ljubičić je osvojio četiri poena u nizu i napravio break za 3:1. Tu prednost osmi nositelj turnira nije ispustio, odnosno Francuz nije imao nijednu priliku da oduzme servis našem igraču.

Drugi set počeo je kao i prvi, breakom u četvrtom gemu, ali sada je Ljubičić izgubio početni udarac. To nije obeshrabrilo Hrvata koji je prošle sezone u Kneževini igrao četvrtfinale (Nadal). Osvojio je tri gema u nizu (dva breaka) te preokrenuo na 4:3. No u osmoj igri 66. tenisač svijeta je nadoknadio zaostatak 40:15 i još jednom uzeo Hrvatu servis za izjednačenje. Na kraju je odluka pala u tie-breaku. Iako je Francuz napravio mini break i imao 1:3, Ljubo je sa šest uzastopnih poena zaključio meč.