gubi kompas

Đoković luduje i bez Gorana. Pogledajte kako je sočno opsovao gledatelja

14.04.2024 u 09:22

Bionic
Reading

Srpski tenisač Novak Đoković je promijenio trenera, ali ne i navike. Goran Ivanišević je otišao, a on i dalje gubi živce

U polufinalu Masters 1000 turnira u Monte Carlu, najbolji tenisač svijeta je izgubio od Norvežanina Caspera Ruuda 4:6, 6:1, 4:6, a meč je završio njegovom dvostrukom servis pogreškom.

Ništa čudno jer Đoković silnu energiju gubi na komunikaciju s gledateljima, sucima i ljudima iz svog boksa. Iako je očekivano da će odlaskom Gorana Ivaniševića iz stožera nestati i tenzije, to se nije dogodilo.

Tako se u drugom setu, tijekom svoje dominacije i vodstva 3:0, na predahu između dva gema obratio svom boksu, izgovarajući nekoliko opscenih riječi na talijanskom jeziku. Vikao je Porca miseria što se slobodno može prevesti, u blažoj verziji, kvragu.

Pretpostavlja se da je ciljao na kondicijskog trenera, inače Talijana, Marca Panichija.

Kasnije, tijekom trećeg seta, Đoković je nakon jednog poena sočno opsovao gledatelja koji je usred poena uzviknuo aut.

Očito je da je kod Đokovića izgubljen balans kojeg je držao dok je rezultat bio pod kontrolom. Tijelo trpi promjene, dolaze novi igrači koji preuzimaju vlast u svjetskom tenisu, a na terenu se u njegov igri događaju pogreške. Trenuci su to kada gubi fokus i nepotrebno postaje vijest zbog svog ponašanja, a ne igre. Može promijeniti sve u stožeru, ali ako ne promijeni sebe, neće stvari krenuti na bolje. Jer i u Monte Carlu mu se zviždalo zbog ponašanja.

Đokovićev ispad pogledajte OVDJE.