BRŽI OD MRAKA

Ljubičić iščupao pobjedu u Beogradu

05.05.2009 u 21:09

Bionic
Reading

Nekada najbolji hrvatski tenisač, Ivan Ljubičić, pobjedom je otvorio nastup na prvom ATP turniru u srpskoj metropoli. Nakon gotovo dva i pol sata igre svladao je Rumunja Crivoija rezultatom 7:6(2), 3:6, 6:4

U klasičnom zemljanom obračunu, Ljubičić je uspio izdržati snažan tempo susreta i nakon izjednačene borbe izboriti drugo kolo beogradskog turnira, u kojemu će se sastati s Brazilcem Danielom Marcosom.

Crivoi je 102. igrač svijeta, no zemljana podloga je specifična i razlika u renkingu nije se jasno vidjela. Ljubičićev servis češće je bio u opasnosti, no iskustvo ga je dovelo do 354. pobjede u karijeri. U prvom setu obojica su izgubila po jedan servis, no Ljubičić je prohujao odlučujućom igrom i stvorio si početnu prednost.

U drugom setu neugodni Rumunj je uzvratio. Jedan break pretvorio je u izjednačenje i u trećem setu bio bliži trijumfu. Ipak, Ljubičić je spasio pet lopti za obrat, da bi u devetom gemu svoj prvi pritisak pretvorio u ključnu prednost. Sigurno je odservirao za pobjedu i tako za nekoliko minuta izbjegao prekid zbog mraka.

Ljubičić je pogodio 17 nedodirljivih servisa i tako nadjačao Rumunja koji se može pohvaliti s fenomenalnih 82 posto pogođenih prvih servisa.

Pobijedi li u drugom kolu Daniela, deset godina mlađeg igrača koji zauzima 120. mjesto na ljestvici, Ljubičić će se vratiti među 50 najboljih igrača svijeta. Do sada se još nisu susretali.