ODGOVOR MIHAJLOVIĆU

Ljajić: Srbija je zemlja i muslimana, a himnu neću pjevati

30.03.2013 u 15:12

Bionic
Reading

Sve bolje za Fiorentinu igra Adem Ljajić, 21-godišnji srbijanski ofenzivni vezni nogometaš. O svojoj karijeri za klub iz Firence, kao i o reprezentativnoj, govorio je u intervjuu Gazzetti dello Sport

'Istina je da sam s izbornikom srbijanske reprezentacije potpisao sporazum. No, nisam ga temeljito pročitao', referirao se Ljajić na slučaj (ne)pjevanja himne, zbog čega ga je Mihajlović udaljio iz kadra do daljnjega.

'Srbija je također domovina muslimana. Deset sam godina igrao za raznorazne selekcije FSS-a i nitko me nije tražio da pjevam himnu. Ukoliko je to uvjet da bih igrao za Srbiju, onda se odričem reprezentativne karijere', dodao je.

Kad je u pitanju njegova sve bolja forma u Fiorentini, Ljajić kaže:

'Strahovito sam se promijenio mentalno. Ranije kad se na mene nije baš računalo u standardnim okvirima, trenirao sam s polovičnim angažmanom. Sada bez obzira na okolnosti treniram maksimalno. U Italiju sam stigao nakon samo dvije seniorske sezone u Srbiji, gdje se igra na osjetno nižoj taktičkoj razini. Naučio sam kako igrati nogomet u Italiji, a trener Montella daje mi podršku što sjajno djeluje na moje samopouzdanje'.

Premda se pročulo da bi ga rado angažirao Everton, Ljajić bi još radije, kaže, ostao u Firenci:

'Najradije bih potpisao novi ugovor s Fiorentinom. No, o tome više na kraju sezone'.