VELIKI POSAO

Liverpoolova dilema: Sterling za Crnogorca i 'zvijer'?

07.07.2015 u 19:16

Bionic
Reading

Liverpoolov menadžer Brendan Rodgers na korak je od završetka ljetne igračke rekonstrukcije što se ofenzivnih pozicija tiče

Mladi Raheem Sterling dobio je nagradu za najkorisnije europskog nogometaša mlađeg od 21 godine, a već tijekom prošle sezone klubu je dao signal da odlazi. Kao i Luis Suarez dvije godine prije njega, jednu sezonu između prelaska u Barcu i njegove najbolje sezone u životu.

Najviše je 'zagrizao' Manchester City. Manuel Pellegrini 'građanima' želi priključiti hitrog i hirovitog driblera, a klupski budžet dozvoljava mu da iznimno testira Liverpool. Nije u Premiershipu običaj da si rivali prodaju ključne igrače, ali Englezi pišu kako nova, treća ponuda za Sterlinga iznosi Cityjevih 50 milijuna funti. Više od 70 milijuna eura...

Navodno su na Anfieldu spremni prihvatiti taj iznos, koji odmah planiraju i potrošiti. U rikverc bi iz Cityja doveli crnogorskog aduta Stevana Jovetića (25) za 16 milijuna funti i ostalo bi im taman za izlaznu klauzulu iz Aston Ville za Christiana Bentekea (24).


Ako se odluče za formulu Jovetić + Benteke = Sterling u Liverpoolu bi vjerojatno završili ljetnu kupovinu što se ofenzive tiče. U klubu su još (do prvih ponuda) Balotelli, Lambert i Borini; došli su već Origi i Ings, a sve ih čeka nesretni Sturridge koji je opet ozlijeđen. S Bentekeom i Jovetićem, uz ofenzive veznjake Coutinha, Ibea, Lallanu i Firmina - Liverpool naprijed ima sve što treba. Mlado, potentno i na dobrom tragu.


Srce veznog reda pokrivat će kapetan Henderson, Milner, Lucas i Can, te Rodgersu preostaje dovršiti rekonstrukciju dolascima u obrambeni red. Liverpool je ovoga ljeta potrošio 60 milijuna eura i neće igrati Ligu rvaka, pa će u obranu vjerojatno uložiti još 30-ak milijuna. Škrtel, Lovren i sakho čekaju 'iskupljenje', a doveden je i novi desni bek Nathaniel Clyne. Mignoletu će na golu konkurenciju raditi novajlija Bogdan, i s novim stoperom i lijevim bočnim Liverpool bi bio spreman za novu neizvjesnu sezonu. I onda u bliskoj budućnosti više ne smije raditi ovako velike rekonstrukcije ukoliko se želi približiti engleskom vrhu.