TOTTENHAM IZGUBLJEN

Liverpool u 92. minuti izborio čelo ljestvice

04.04.2009 u 20:26

Bionic
Reading

Tijekom subote odigrano je osam dvoboja 31. kola engleske nogometne lige. Tottenham je na zapanjujući način izgubio još jednu utakmicu, a Liverpool se u posljednjim trenucima susreta vratio na čelo ljestvice. Manchester United ima dvije utakmice i bod manje

Nogometaši Tottenhama dodali su još jedno poglavlje u neobično lošoj sezoni koju prolaze. Iako su poveli golom Robbieja Keanea s kreča i kontrolirali čitav susret u Blackburnu, teren su napustili bez boda.

Deset minuta prije kraja nakon isključenja Palaciosa ostali su na deset igrača, što su domaćini iskoristili za velik preokret protiv Spursa, za koje su čitav susret odigrali hrvatski reprezentativci Modrić i Ćorluka. Tottenham je tako zaustavljen nakon serije dobrih rezultata i trenutno je 11. momčad lige.

Niko Kranjčar odigrao je 75 minuta u remiju svog Portsmoutha kod Hulla.

Na klupi Newcastlea debitirao je legendarni Alan Shearer, no prvu trenersku uspomenu uništio mu je Chelsea, koji je nakon pobjede na St. James Parku pod veći pritisak stavio svoje konkurente za naslov, Liverpool i Manchester United.

Fergusonova momčad svoj će susret odigrati u nedjelju, a Liverpool je gostovao kod Fulhama, koji je u posljednjem kolu svladao United i prvenstvo učinio prilično zanimljivim.

Bila je to još jedna od utakmica kada se činilo da Benitezova momčad ne bi zabila niti da se igra cijeli dan. Imao je Liverpool dominaciju na terenu, stvarao je i prilike, u prvom poluvremenu čak četiri puta pogodio stativu i do nadoknade vremena 'čučao' na 0:0. Stanje na terenu najbolje oslikava omjer udaraca prema golu, koji je bio čak 19:3 u korist protivnika (8:1 u okvir gola), a najbolje prilike u nastavku deset minuta prije kraja propustili su Babbel koji je komplicirao i Benayoun, čiji je udarac petom prošao tik pored vratnice.

I kada se činilo da je Liverpool još jednom prosuo bodove, Yossi Benayoun primio je loptu s desne strane i naciljao suprotni kut Schwarzerovog gola. Igrala se 92. minuta, Izraelac je produljio Liverpoolove nade u naslov.

Rezultati:

Fulham - Liverpool 0:1 (Benayoun 90+2)
Arsenal - Manchester City 2:0 (Adebayor 8, 49)
Bolton - Middlesbrough 4:1 (Davies 8, Cahill 44, Taylor 78, Gardner 84 / O'Neil 38)
Hull City - Portsmouth 0:0
Newcastle - Chelsea 0:2 (Lampard 56, Malouda 65)
WBA - Stoke 0:2 (Fuller 2, Beattie 49)
West Ham - Sunderland 2:0 (Stanislas 42, Tomkins 53)
Blackburn - Tottenham 2:1 (McCarthy 82, Ooijer 89 / Keane 30 p)

NEDJELJA:
Man. United – Aston Villa
Everton - Wigan

Poredak:

Liverpool 67 bodova, Man. United 65 (-2), Chelsea 64, Arsenal 58, Aston Villa 52 (-1)…