POGLEDAJTE SVE SAŽETKE

Liverpool rastužio 'žilavog Bilića', golijada u Škotskoj

19.02.2015 u 23:57

Bionic
Reading

Lider turskog nogometnog prvenstva Bešiktaš za čijim kormilom sjedi bivši izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić, poražen je na Anfieldu od Liverpoola 0-1 u prvom susretu 16-ine finala Europske Lige

Pogodak odluke zabio je Mario Baletelli iz jedanaesterca u 85. minuti. Za 'Redse' je od 64. minute zaigrao hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, koji je pet minuta kasnije dobio žuti karton. Sažetke te i ostalih večeras odigranih utakmica možete pogledati OVDJE.

Celtic i Inter su u Glasgowu odigrali sjajnu utakmicu sa šest golova, a na koncu je završilo 3-3. Inter je vodio 2-0 i 3-2, no srčani Škotsi us iščupali bod. Inter je poveo 2-0 golovima Xerdana Shaqirija (4) i Rodriga Palacia (13). Celtic je uzvratio, a strijelci su bili Stuart Armstrong (24) i Hugo Campagnaro (26-autogol), no Palacio je u 45. minuti svojim drugim golom ponovo doveo goste u vodstvo. U nastavku susreta bilo je nekoliko prilika s obje strane, a u sudačkoj nadoknadi je Guidetti donio veliko slavlje navijačima škotskog velikana. Mateo Kovačić je za Inter odigrao posljednjih 15 minuta, dok Marcelo Brozović nije prijavljen za EL.

Tottenham i Fiorentina su na White Hart Laneu odigrali bez pobjednika 1-1. 'Spursi' su poveli golom Soldada u šestoj minuti, a izjednačio je Jose Basanta u 36. minuti. Milan Badelj je za 'viole' odigrao posljednjih 12 minuta.


Ajax je u Amsterdamu pobijedio varašavsku Legiju 1-0, a pogodak je postigao Poljak Arkadiusz Milik u 35. minuti. Za goste je kao kapetan cijeli susret odigrao Ivica Vrdoljak.

Aktualni pobjednik Europske lige Sevilla je na Sanchez Pizjuanu pobijedio Borussiju Moenchengladbach 1-0 golom Vicentea Iborre u 70. minuti.

Guingamp je pobijedio Dynamo Kijev 2-1 nakon što su Ukrajinci od 45. minute igrali s dva igrača manje. Dynamo je poveo golom Miguela Velosa u 19. minuti, no u 39. minuti je isključen Jarmolenko, a u 44. i Belhanda. Domaćin je u drugom dijelu okrenuo rezultat, a strijelci su bili Claudio Beauvue (72) i Diallo (75). Domagoj Vida je odigrao cijeli susret za Dynamo.

Anderlecht i moskovski Dynamo su odigrali 0-0, a ruski sastav je od 75. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Aleksander Buttner.

Villarreal je pobijedio RB Salzburg 2-1. Strijelci za španjolski sastav bili su Uche (32) i Denis Čerišev (54), a za goste Jonatan Soriano (48-11m).

Uzvratni susreti su 26. veljače.