NE LIGA NEGO CARLING

Liverpool izbacio Manchester City iz kupa

26.01.2012 u 09:15

Bionic
Reading

Nogometaši Liverpoola izborili su finale Carling Cupa. U uzvratnoj polufinalnoj utakmici na Anfieldu su remizirali protiv Manchester Cityja 2:2 i tako sačuvali gol prednosti iz prvog susreta

Iako je Liverpool bolje otvorio susret, poveo je Manchester City u 31. minuti. Strijelac je bio nizozemski reprezentativac Nigel De Jong koji je nakon asistencije Davida Silve sjajno opalio s nekih 20-ak metara, a njegov je felšani udarac odsjeo ravno u rašljama nemoćnoga Pepea Reine.

Vodstvo gostiju trajalo je točno deset minuta, a tada poravnanje 'redsima' donosi Steven Gerrard iz penala. Udarac Daniela Aggera u šesnaestercu je rukom zaustavio Micah Richards i sudac Phil Dowd pokazao je na bijelu točku.

U drugom dijelu ponovo je City bio taj koji je poveo, a učinio je to sastav Roberta Mancinija golom bosansko-hercegovačkog reprezentativca Edina Džeke u 67. minuti. S lijeve strane sjajno je ubacio Aleksandar Kolarov, a Džeki nije bilo teško iz peterca poslati loptu u praznu mrežu. U tim su trenucima 'građani' bili u finalu, ali njihovo je veselje trajalo samo sedam minuta do gola Craiga Bellamyja. Zabio je omaleni Velšanin iz sredine kaznenog prostora udarcem u donji lijevi kut nakon asistencije Glena Johnsona.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa su 'redsi' izborili veliki finale u kojem će se za naslov boriti protiv drugoligaša Cardiffa.

Cityju je ovo bila deseta uzastopna utakmica kako je propustio pobijediti na Anfieldu (šest pobjeda Liverpoola i četiri remija). S druge strane, Liverpool, najtrofejnija momčad Carling Cupa, došao je u priliku boriti se za svoj osmi naslov u natjecanju i prvi nakon 2003. godine.

Liverpoolov menadžer Kenny Dalglish naslove u Carling Cupu s 'redsima' je osvajao u četiri uzastopna navrata (1981.-1984.), ali nikad kao menadžer.

Carling Cup, polufinale, uzvratna utakmica:

Liverpool - Manchester City 2:2 (Gerrard 41-11m, Bellamy 74 / De Jong 31, Džeko 67), prva utakmica 1:0