DUGOROČNA INVESTICIJA

Liverpool ide po Hrvata koji je jedini pokorio Anfield

31.03.2014 u 12:06

Bionic
Reading

Zanimljivu transfer glasinu objavio je u jutrošnjem izdanju britanski tabloid Mirror, koji tvrdi da će predstojećeg ljeta vodeći sastav Premierlige Liverpool krenuti po hrvatskog stopera Dejana Lovrena (24)

Malo tko može zamjeriti išta ofenzivnoj liniji 'redsa' ove sezone u kojem prijete prvi i drugi najbolji strijelci Premierlige Luis Suarez i Daniel Sturridge, dok iza njih iz drugog plana vrebaju Philippe Coutinho, Raheem Sterling i kapetan Steven Gerrard.

Međutim, od pet vodećih sastava Premierlige Liverpool ima najpropusniju obranu. U 32 dosada odigrane utakmice primio je 39 pogodaka, što je u prosjeku više od jednog po susretu. Stoga Mirror tvrdi da će menadžer Brendan Rodgers sve svoje snage predstojećeg ljeta usmjeriti isključivo na dovođenje kvalitetnog stopera, a takvim se smatra hrvatski stoper Southamptona Dejan Lovren.


Podsjetimo, upravo je Lovren presudio Liverpoolu na Anfieldu u rujnu prošle godine kada je postigao jedini pogodak na susretu u senzacionalnoj pobjedi "svetaca". Tržišna cijena (Transfermarkt) hrvatskog reprezentativca trenutno iznosi 12 milijuna eura, no pretpostavlja se da bi Liverpool morao zagrabiti i dublje u džep da bi se domogao njegovih usluga.

Lovrenov gol na Anfieldu iz navijačke perspektive