VATROGASNE METODE

Liverpool doveo grčkog stopera iz AEK-a

19.08.2009 u 10:45

Bionic
Reading

Trener Liverpoola Rafael Benitez, koji gubi i ono malo kose zbog izuzetno mršavog fonda za transfere, povukao je neočekivan potez. Nakon poraza od Tottenhama, šef 'crvenih' odlučio je pojačati konkurenciju u obrambenoj liniji

'Znam da sam još prošloga tjedna rekao da ću u AEK-u ostati još četiri godine i to sam govorio iskreno, ali morate me razumjeti. Pozvao me Liverpool i preda mnom je bila najvažnija odluka u karijeri. Život je takav, piše čudne priče', oprostio se sa šokiranim navijačima AEK-a Sotirios Kyrgiakos, spakirao kofere i uputio se prema Engleskoj.

30-godišnji stoper, koji je nakon osvojenog Eura s Grčkom jednu sezonu igrao i za Rangerse, vraća se na Otok i obući će dres slavnog kluba s Anfielda.

Procjene govore da će Grci dobiti tri milijuna funti za Kyrgiakosa, koji je upisao 49 nastupa za reprezentaciju, a on sam bi vrlo brzo mogao u akciju. Naime, ozlijeđen je Daniel Agger, a potpuno nije spreman ni Martin Škrtel, stoga se Grku otvara mogućnost da ubrzo dobije pravu priliku i pokaže može li zadovoljiti visoke kriterije koje zahtjeva klub Liverpoolova kalibra.