SP U ATLETICI

Lisa Stublić osvojila 27. mjesto u maratonu

27.08.2011 u 09:59

Bionic
Reading

Lisa Stublić osvojila je 27. mjesto u maratonu prvog dana svjetskog prvenstva u južnokoreanskom Daeguu. Njezin rezultat bio je 2:36,41 što je za šest minuta slabiji rezultat od njezinog rekorda

'Zadovoljna sam s obzirom u kakvim se uvjetima trčao maraton. Zbnog veliike sparine svi rezultati bili su slabiji za šest do osam minuta. Za razliku od Berlina i Linza ovo je bio deset puta teži maraton. Već na polovici staze osjetila sam krizu. Kako sam prošla kroz cilj ni ne sjećam se. Znala sam samo da moram završiti utrku pod svaku cijenu,' rekla je Lisa koja je odmah nakon cilja potražila medicinsku pomoć.

'Počelo mi se vrtjeti i zamaglilo mi se pred očima. No, nakon ukazane pomoći već je za desetak minuta bilo sve u uredu', istaknula je Lisa

Zanimljivo je da je Lisa osma Europljanka koja je prošla kroz cilj. Šteta što na europskom prvenstvu sljedeće godine u Helsinikiju nema ženskog maratona na programu.

'Ne treba zaboraviti da je Lisa i ovdje potvrdila A normu za olimpijske igre koja je 2:37 sati. Još jedan cilj je ispunjen. Do Londona Lisa neće nastupiti ni na jednom maratonu. Trčat ćemo sigurno jedan do dva polumaratona, a u dogovoru s izbornikom možda će Lisa na EP-u sljedeće godine trčati na 10 000 metara', rekao je Slavko Petrović, njezin trener.

Prva tri mjesta osvojile su Kenijke - Kiplagat (2:28,43), Jeptoo (2:29,00) i Cherop (2:29,14),. Na startu ej ukupno bilo 55 maratonki, a utrku nije završilo njih osam.

U finale ženskog diska ulazilo se sa rezultatom 59,94 što bi Sandra Perković, da nije kažnjena suspenzijom do šest mjeseci zbog dopinga, bacila lijevom rukom.